.

Cod COR confectioner izolatii la conductori electrici


Cod COR confectioner izolatii la conductori electrici

Cod COR: confectioner izolatii la conductori electrici

Cod COR: 812219 - confectioner izolatii la conductori electrici


Meseria de confectioner izolatii la conductori electrici face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.

Istoria meseriei de confectioner izolatii la conductori electrici

Meseria de confectioner izolatii la conductori electrici a aparut in anii 1800, cand s-a constatat necesitatea de a proteja cablurile electrice de la scurtcircuite si de a le face mai sigure pentru utilizare. In acea perioada, izolatia era realizata manual, folosind materiale precum cauciucul, masele plastice si materiale textile. In anii 1950, tehnologia s-a imbunatatit, permitandu-le producatorilor sa utilizeze materiale mai rezistente si mai durabile, precum PVC-ul si polietilena. Aceste materiale au permis producatorilor sa creeze izolatii mai subtiri si mai usoare, care ofereau o protectie mai buna si erau mai usor de instalat. In prezent, confectionerii izolatii la conductori electrici folosesc o gama larga de materiale, inclusiv cauciuc, PVC, polietilena, polipropilena si altele, pentru a oferi protectie si durabilitate.

Model fisa de post: confectioner izolatii la conductori electrici

Fisa de post pentru meseria de confectioner izolatii la conductori electrici


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner izolatii la conductori electrici, cod COR 812219


Grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

Denumirea postului: Confectioner izolatii la conductori electrici

Descrierea postului:

Confectionerul izolatii la conductori electrici este responsabil pentru prelucrarea si aplicarea izolatiei pe conductori electrici. Acesta trebuie sa asigure ca toate produsele sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte toate regulile de siguranta.

Responsabilitati:

- Preia comenzile si prelucreaza conductori electrici conform specificatiilor
- Aplica izolatia pe conductori electrici, folosind echipamente si materiale adecvate
- Verifica calitatea produselor si asigura respectarea standardelor de calitate
- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru
- Mentine echipamentele si uneltele in bune conditii de functionare
- Asigura curatenia si ordinea in zona de lucru

Competente:

- Cunostinte tehnice in domeniul electricitatii
- Abilitati de lucru cu echipamente si unelte
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de organizare si planificare
- Atentie la detalii si spirit de observatie
- Capacitate de a lucra in conditii de stres
- Cunostinte de baza in domeniul izolatiilor

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

  Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.

 • COD

  COD COR 812219 - confectioner izolatii la conductori electrici