.

Cod COR confectioner jaluzele


Cod COR confectioner jaluzele

Cod COR: confectioner jaluzele

Cod COR: 731904 - confectioner jaluzele


Meseria de confectioner jaluzele face parte din grupa de baza: 7319 Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de confectioner jaluzele

Meseria de confectioner jaluzele a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. in acea perioada, jaluzelele erau facute manual din lemn, iar confectionarea lor era un proces laborios si costisitor. in secolul al XIX-lea, jaluzelele au inceput sa fie fabricate din materiale mai ieftine, cum ar fi bumbacul si matasea, ceea ce a facut ca pretul lor sa fie mai accesibil. in prezent, jaluzelele sunt fabricate din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul si nylonul, si sunt disponibile intr-o varietate de culori si modele. Confectionerii jaluzelelor sunt responsabili pentru fabricarea si instalarea jaluzelelor, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt in stare buna si functioneaza corect.

Model fisa de post: confectioner jaluzele

Fisa de post pentru meseria de confectioner jaluzele


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner jaluzele, cod COR 731904


Grupa de baza: 7319 Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Confectioner jaluzele

Descrierea postului:

Executarea lucrarilor de confectionare a jaluzelelor, in conformitate cu specificatiile tehnice si cerintele clientilor;

Masurarea si taierea materialelor necesare pentru confectionarea jaluzelelor;

Asamblarea componentelor jaluzelelor;

Verificarea calitatii produselor finite;

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat;

Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a muncii.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul confectionarii jaluzelelor;

Abilitati de lucru cu masini si scule;

Abilitati de masurare si taiere;

Abilitati de asamblare si finisare;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare;

Atentie la detalii;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7319 Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere care efectueaza/executa articole de artizanat traditional neclasificati in alta parte. De exemplu, grupa de baza include muncitorii calificati in executarea de produse artizanale in metale nepretioase si piatra.

 • COD

  COD COR 731904 - confectioner jaluzele