.

Cod COR confectioner jucarii


Cod COR confectioner jucarii

Cod COR: confectioner jucarii

Cod COR: 731702 - confectioner jucarii


Meseria de confectioner jucarii face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner jucarii

Meseria de confectioner de jucarii a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVII-lea. In acea perioada, confectionerii de jucarii erau cunoscuti ca fiind mestesugari care lucrau cu lemn, metal si alte materiale pentru a crea jucarii pentru copii. Acestia foloseau instrumente precum fierastraie, freze, dalti si alte unelte pentru a taia, modela si asambla piesele. In secolul al XIX-lea, confectionerii de jucarii au inceput sa foloseasca materiale mai ieftine, cum ar fi cauciucul si plasticul, pentru a crea jucarii mai ieftine si mai rezistente. In prezent, confectionerii de jucarii folosesc tehnologii avansate, cum ar fi imprimarea 3D si scanarea 3D, pentru a crea jucarii mai complexe si mai realiste.

Model fisa de post: confectioner jucarii

Fisa de post pentru meseria de confectioner jucarii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner jucarii, cod COR 731702


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Titlu post: Confectioner jucarii

Descrierea postului:

Confectionarea jucariilor din materiale precum lemn, plastic, stofa, etc.

Utilizarea unor unelte si echipamente specifice pentru a realiza jucariile.

Asamblarea jucariilor si verificarea calitatii acestora.

Verificarea si testarea jucariilor pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de siguranta.

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Respectarea termenelor limita si a standardelor de calitate.

Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate jucariile sunt produse la timp si la standarde inalte.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul confectionarii jucariilor.

Abilitati de lucru manual si creativitate.

Abilitati de utilizare a uneltelor si echipamentelor specifice.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Atentie la detalii si abilitati de verificare a calitatii.

Cunostinte de baza in domeniul securitatii si al standardelor de calitate.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731702 - confectioner jucarii