.

Cod COR confectioner lampi fluorescente


Cod COR confectioner lampi fluorescente

Cod COR: confectioner lampi fluorescente

Cod COR: 821218 - confectioner lampi fluorescente


Meseria de confectioner lampi fluorescente face parte din grupa de baza: 8212 Asamblori de echipamente electrice si electronice.

Istoria meseriei de confectioner lampi fluorescente

Meseria de confectioner de lampi fluorescente a luat nastere in anii 1950, cand au fost inventate primele lampi fluorescente. Acestea au devenit rapid populare, deoarece ofereau o lumina mai puternica si mai eficienta decat becurile incandescente. Acestea au fost folosite in multe aplicatii, de la iluminatul casnic la iluminatul industrial. In anii 1960, au aparut mai multe companii care au inceput sa produca lampi fluorescente, iar confectionerii au inceput sa se specializeze in fabricarea acestora. Acestia au dezvoltat tehnici si procese de fabricatie mai eficiente, care au permis producatorilor sa produca lampi fluorescente mai ieftine si mai eficiente. In prezent, confectionerii de lampi fluorescente sunt specializati in fabricarea si repararea lampilor fluorescente, precum si in instalarea acestora.

Model fisa de post: confectioner lampi fluorescente

Fisa de post pentru meseria de confectioner lampi fluorescente


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner lampi fluorescente, cod COR 821218


Grupa de baza: 8212 Asamblori de echipamente electrice si electronice

Titlu post: Confectioner lampi fluorescente

Descrierea postului:

Confectionerul lampilor fluorescente este responsabil pentru asamblarea, testarea si inspectarea lampilor fluorescente. Acesta trebuie sa asigure ca toate produsele sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte toate regulile de siguranta.

Responsabilitati:

- Asamblarea lampilor fluorescente conform instructiunilor de fabricatie

- Testarea si inspectarea lampilor fluorescente pentru a se asigura ca sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru a asigura calitatea produselor

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

- Comunicarea cu echipa de productie pentru a se asigura ca toate produsele sunt fabricate la timp si in conformitate cu standardele de calitate

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul productiei

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Atentie la detalii si abilitati de inspectare

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres si sub presiune

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 82

  Subgrupa Majora 82

  Asamblori

  Asamblorii se ocupa cu asamblarea pieselor sau componentelor prefabricate pentru a forma subansamble, produse si echipamente, in conformitate cu procedurile stabilite. Produsele asamblate pot fi mutate de la un lucrator la altul de-a lungul liniilor de asamblare.

 • 821

  Grupa Minora 821

  Asamblori

  Asamblorii se ocupa cu asamblarea pieselor sau componentelor prefabricate pentru a forma subansamble, produse si echipamente, in conformitate cu procedurile stabilite. Produsele asamblate pot fi mutate de la un lucrator la altul de-a lungul liniilor de asamblare.

 • COR

  Grupa de baza 8212 Asamblori de echipamente electrice si electronice

  Asamblorii de echipamente electrice si electronice se ocupa cu asamblarea sau modificarea, in conformitate cu procedurile stabilite, a componentelor echipamentelor electrice, electromecanice si electronice.

 • COD

  COD COR 821218 - confectioner lampi fluorescente