.

Cod COR confectioner manual de produse din sfori sau franghii


Cod COR confectioner manual de produse din sfori sau franghii

Cod COR: confectioner manual de produse din sfori sau franghii

Cod COR: 731806 - confectioner manual de produse din sfori sau franghii


Meseria de confectioner manual de produse din sfori sau franghii face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de confectioner manual de produse din sfori sau franghii

Meseria de confectioner manual de produse din sfori sau franghii este o meserie veche, care se practica de mii de ani. In trecut, sforile si franghiile erau folosite pentru a face diverse obiecte, cum ar fi hamuri, curele, hamace, saltele si alte articole de imbracaminte. Aceste produse erau realizate manual, prin tesutul sforilor si franghiilor, folosind diverse tehnici si instrumente. In prezent, aceasta meserie se practica in special in industria de imbracaminte, unde se folosesc sfori si franghii pentru a realiza diverse articole, cum ar fi curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele, curele,

Model fisa de post: confectioner manual de produse din sfori sau franghii

Fisa de post pentru meseria de confectioner manual de produse din sfori sau franghii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner manual de produse din sfori sau franghii, cod COR 731806


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Denumirea postului: Confectioner manual de produse din sfori sau franghii

Descrierea postului:

Confectionerul manual de produse din sfori sau franghii este responsabil pentru fabricarea produselor din sfori sau franghii, in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor. Acesta trebuie sa creeze produse de calitate, care sa se potriveasca cu standardele de calitate si sa se incadreze in termenele de livrare.

Responsabilitati principale:

- Utilizeaza echipamente si materiale adecvate pentru a fabrica produse din sfori sau franghii;

- Urmareste instructiunile si specificatiile clientilor pentru a asigura produse de calitate;

- Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate;

- Asigura respectarea termenelor de livrare;

- Mentine un mediu de lucru curat si organizat;

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Competente si abilitati:

- Abilitati de lucru manual;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si materialelor adecvate.

Educatie si experienta:

- Diploma de liceu sau echivalent;

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii produselor din sfori sau franghii este un avantaj.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731806 - confectioner manual de produse din sfori sau franghii