.

Cod COR confectioner manual in metaloplastie


Cod COR confectioner manual in metaloplastie

Cod COR: confectioner manual in metaloplastie

Cod COR: 731901 - confectioner manual in metaloplastie


Meseria de confectioner manual in metaloplastie face parte din grupa de baza: 7319 Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de confectioner manual in metaloplastie

Meseria de confectioner manual in metaloplastie se refera la prelucrarea manuala a metalelor si a altor materiale pentru a crea produse finisate. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, iar istoria sa se intinde pana in antichitate. In Evul Mediu, confectionerii manuali in metaloplastie au fost angajati pentru a prelucra metalul pentru a crea obiecte precum arme, armuri si alte produse. In secolul al XIX-lea, aceasta meserie a devenit mai sofisticata, iar confectionerii manuali in metaloplastie au inceput sa creeze produse precum cutii, vase, ceasuri si alte obiecte decorative. In prezent, aceasta meserie este folosita pentru a crea produse precum piese de masini, piese de mobilier si alte produse metalice.

Model fisa de post: confectioner manual in metaloplastie

Fisa de post pentru meseria de confectioner manual in metaloplastie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner manual in metaloplastie, cod COR 731901


Grupa de baza: 7319 Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST

Titlu post: Confectioner manual in metaloplastie

Departament: Productie

Locatie: ___________

Responsabilitati:

Executa operatiuni de prelucrare manuala a metalului, conform planului de productie;

Executa operatiuni de sudura, indoire, taiere, gaurire, slefuire, asamblare si finisare a produselor metalice;

Utilizeaza echipamente si unelte specifice metaloplastiei;

Verifica calitatea produselor finite;

Respecta procedurile de lucru si normele de securitate;

Respecta termenele de livrare.

Competente:

Experienta in domeniul metaloplastiei;

Cunostinte tehnice in domeniul metaloplastiei;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de organizare si planificare.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei facultati tehnice;

Experienta anterioara in domeniul metaloplastiei;

Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului;

Disponibilitatea de a lucra in ture de noapte si in weekenduri.

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 73

    Subgrupa Majora 73

    Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

    Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

  • 731

    Grupa Minora 731

    Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

    Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

  • COR

    Grupa de baza 7319 Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare

    Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere care efectueaza/executa articole de artizanat traditional neclasificati in alta parte. De exemplu, grupa de baza include muncitorii calificati in executarea de produse artizanale in metale nepretioase si piatra.

  • COD

    COD COR 731901 - confectioner manual in metaloplastie