.

Cod COR confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii


Cod COR confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii

Cod COR: confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii

Cod COR: 731721 - confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii


Meseria de confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii

Meseria de confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii a luat nastere in secolul al XIX-lea, cand profesorii au inceput sa foloseasca materiale didactice pentru a-si explica mai bine conceptele si teoriile stiintifice. Acestia au inceput sa creeze modele si dispozitive care sa ilustreze conceptele si sa le faca mai usor de inteles. Aceste materiale didactice au fost folosite in scoli si universitati pentru a ajuta studentii sa inteleaga mai bine stiintele naturii. In prezent, confectionerii materialelor didactice pentru stiintele naturii sunt responsabili pentru crearea si intretinerea acestor materiale, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt adecvate pentru a fi folosite in scoli si universitati.

Model fisa de post: confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii

Fisa de post pentru meseria de confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii, cod COR 731721


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Denumirea postului: Confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii

Responsabilitati:

- Confectionarea materialelor didactice pentru stiintele naturii, in conformitate cu cerintele si standardele de calitate;

- Utilizarea echipamentelor si materialelor adecvate pentru a crea produsele;

- Verificarea calitatii produselor si asigurarea ca acestea sunt conforme cu standardele de calitate;

- Asigurarea ca produsele sunt livrate la timp si in conditii optime;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

- Participarea la procesul de dezvoltare si imbunatatire a produselor;

- Mentinerea unei bune comunicari cu echipa si cu clientii.

Competente:

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si materialelor adecvate;

- Abilitati de verificare a calitatii produselor;

- Abilitati de respectare a procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii materialelor didactice pentru stiintele naturii;

- Cunostinte solide despre materialele si echipamentele necesare;

- Cunostinte despre standardele de calitate;

- Cunostinte despre procedurile si regulile de securitate;

- Cunostinte despre procesul de dezvoltare si imbunatatire

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731721 - confectioner materiale didactice pentru stiintele naturii