.

Cod COR confectioner maturi


Cod COR confectioner maturi

Cod COR: confectioner maturi

Cod COR: 731723 - confectioner maturi


Meseria de confectioner maturi face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner maturi

Meseria de confectioner maturi a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca maturile au fost folosite inca din antichitate pentru a proteja hainele de intemperii. in Evul Mediu, maturile au fost folosite pentru a proteja hainele de praf si murdarie. in secolul al XVIII-lea, maturile au inceput sa fie folosite pentru a proteja hainele de uzura si dezgust. in aceasta perioada, confectionerii maturi au inceput sa foloseasca materiale mai rezistente si mai durabile, cum ar fi pielea si panza. Acest lucru a permis productia de maturi mai durabile si mai rezistente. in prezent, confectionerii maturi folosesc materiale precum pielea, panza, bumbacul si poliesterul pentru a crea maturi de inalta calitate.

Model fisa de post: confectioner maturi

Fisa de post pentru meseria de confectioner maturi


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner maturi, cod COR 731723


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

POST: Confectioner maturi

RESPONSABILITatI:

Executa operatiuni de croit, cusut si finisare pentru produsele de imbracaminte;

Executa operatiuni de croit, cusut si finisare pentru produsele de imbracaminte, in conformitate cu standardele de calitate si designul specificat;

Utilizeaza masini de cusut si alte echipamente pentru a realiza produsele;

Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate;

Asambleaza materialele si tesaturile pentru a realiza produsele;

Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a masinilor de cusut;

Urmareste stocurile de materiale si tesaturi si comanda produse noi;

Respecta procedurile de securitate si de protectie a mediului.

CERINtE:

Experienta anterioara in domeniul confectiilor;

Abilitati de croit, cusut si finisare;

Abilitati de utilizare a masinilor de cusut;

Abilitati de verificare a calitatii produselor;

Abilitati de asamblare a materialelor si tesaturilor;

Abilitati de intretinere a echipamentelor si masinilor de cusut;

Abilitati de urmarire a stocurilor de materiale si tesaturi;

Cunostinte despre procedurile de securitate si protectia mediului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731723 - confectioner maturi