.

Cod COR confectioner mine pentru creioane


Cod COR confectioner mine pentru creioane

Cod COR: confectioner mine pentru creioane

Cod COR: 752322 - confectioner mine pentru creioane


Meseria de confectioner mine pentru creioane face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de confectioner mine pentru creioane

Meseria de confectioner mine pentru creioane a existat de mai multe secole. A inceput ca o arta manuala, in care artizanii au creat mine din lemn, metal si alte materiale. Acestea erau folosite pentru a face creioane, care erau folosite pentru a scrie si desena. In secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat si a permis producatorilor sa creeze mine din materiale mai rezistente si mai precise. Acestea au fost folosite pentru a face creioane mai precise si mai durabile. In prezent, minele sunt fabricate din materiale precum grafit, crom, aluminiu si titan, care ofera o scriere mai precisa si mai durabila.

Model fisa de post: confectioner mine pentru creioane

Fisa de post pentru meseria de confectioner mine pentru creioane


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner mine pentru creioane, cod COR 752322


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

Titlu post: Confectioner Mine pentru Creioane

Descrierea postului:

Confectionerul Mine pentru Creioane este responsabil pentru fabricarea si asamblarea minelor pentru creioane. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate si asamblate in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte termenele limita.

Responsabilitati:

Utilizeaza echipamente si unelte specializate pentru a fabrica si asambla mine pentru creioane.

Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt fabricate si asamblate in conformitate cu standardele de calitate.

Urmareste stocurile de materiale si comanda materiale suplimentare atunci cand este necesar.

Asigura curatenia si ordinea in zona de lucru.

Respecta termenele limita si se asigura ca produsele sunt livrate la timp.

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul fabricarii si asamblarii mine pentru creioane.

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si uneltelor specializate.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Capacitatea de a respecta termenele limita.

Atentie la detalii si abilitati de inspectare.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752322 - confectioner mine pentru creioane