.

Cod COR confectioner-montator structuri metalice pentru constructii


Cod COR confectioner-montator structuri metalice pentru constructii

Cod COR: confectioner-montator structuri metalice pentru constructii

Cod COR: 721433 - confectioner-montator structuri metalice pentru constructii


Meseria de confectioner-montator structuri metalice pentru constructii face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de confectioner-montator structuri metalice pentru constructii

Meseria de confectioner-montator structuri metalice pentru constructii a existat de-a lungul istoriei, fiind folosita pentru a construi structuri metalice pentru constructii. Acest lucru a inceput in secolul al XIX-lea, cand s-au folosit structuri metalice pentru a construi poduri, cladiri si alte structuri. In prezent, aceasta meserie se foloseste in mod regulat pentru a construi structuri metalice pentru constructii, cum ar fi structuri de rezistenta, structuri de acoperis, structuri de fatada si alte structuri metalice. Meseria implica folosirea unor tehnici si materiale specifice, cum ar fi sudarea, taierea, indoirea si asamblarea metalului. Aceste tehnici sunt folosite pentru a construi structuri metalice rezistente si durabile, care pot rezista la conditiile dure ale mediului.

Model fisa de post: confectioner-montator structuri metalice pentru constructii

Fisa de post pentru meseria de confectioner-montator structuri metalice pentru constructii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner-montator structuri metalice pentru constructii, cod COR 721433


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

Denumirea postului: Confectioner-montator structuri metalice pentru constructii

Descrierea postului:

Confectioner-montator structuri metalice pentru constructii este responsabil pentru prelucrarea si montarea structurilor metalice folosite in constructii. Acesta trebuie sa creeze si sa monteze structuri metalice, cum ar fi grinzi, stalpi, grinzi de sustinere si alte elemente metalice folosite in constructii.

Responsabilitati:

- Preluarea comenzilor si a planurilor de constructie

- Masurarea si taierea metalului in conformitate cu planurile de constructie

- Asamblarea si sudarea structurilor metalice

- Verificarea si testarea structurilor metalice pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu planurile de constructie

- Montarea structurilor metalice pe locul de constructie

- Repararea si intretinerea structurilor metalice

- Lucrul in conditii de siguranta

Competente:

- Cunostinte de baza in prelucrarea metalului

- Abilitati de sudare si asamblare

- Abilitati de citire si interpretare a planurilor de constructie

- Abilitati de masurare si taiere

- Abilitati de reparare si intretinere

- Abilitati de lucru in conditii de siguranta

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de comunicare si relationare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721433 - confectioner-montator structuri metalice pentru constructii