.

Cod COR confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant


Cod COR confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant

Cod COR: confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant

Cod COR: 712411 - confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant


Meseria de confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant face parte din grupa de baza: 7124 Montatori izolatii.

Istoria meseriei de confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant

Meseria de confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant a existat de-a lungul anilor, fiind una dintre cele mai vechi meserii din domeniul constructiilor. Acestia sunt responsabili pentru fabricarea si montarea tamplariei cu vitraj izolant, care ofera protectie termica si fonica, precum si estetica. Acestia folosesc materiale precum lemn, aluminiu, PVC si sticla pentru a crea ferestre si usi care sa se potriveasca cu designul si stilul cladirii. Ei trebuie sa aiba cunostinte despre tehnologia moderna si sa fie capabili sa lucreze cu precizie si atentie la detalii. De asemenea, trebuie sa fie capabili sa lucreze in conditii de siguranta si sa respecte toate standardele de calitate si siguranta.

Model fisa de post: confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant

Fisa de post pentru meseria de confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant, cod COR 712411


Grupa de baza: 7124 Montatori izolatii

Denumirea postului: Confectioner-Montator Tamplarie cu Vitraj Izolant

Descrierea postului:

Confectioner-Montator Tamplarie cu Vitraj Izolant este responsabil pentru fabricarea, montarea si repararea tamplariei cu vitraj izolant. Acesta trebuie sa asigure calitatea produselor si sa respecte standardele de siguranta si de calitate.

Responsabilitati si sarcini:

Fabricarea si montarea tamplariei cu vitraj izolant conform specificatiilor si cerintelor clientilor.

Verificarea si asigurarea calitatii produselor.

Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru fabricarea si montarea tamplariei.

Repararea si intretinerea tamplariei cu vitraj izolant.

Respectarea standardelor de siguranta si de calitate.

Respectarea termenelor de livrare si a cerintelor clientilor.

Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur.

Respectarea procedurilor si regulilor de lucru.

Asigurarea unui serviciu de calitate clientilor.

Calificari si competente:

Experienta in domeniul fabricarii si montarii tamplariei cu vitraj izolant.

Cunostinte tehnice si abilitat

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7124 Montatori izolatii

  Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.

 • COD

  COD COR 712411 - confectioner-montator tamplarie cu vitraj izolant