.

Cod COR confectioner obiecte artizanale din lemn


Cod COR confectioner obiecte artizanale din lemn

Cod COR: confectioner obiecte artizanale din lemn

Cod COR: 731703 - confectioner obiecte artizanale din lemn


Meseria de confectioner obiecte artizanale din lemn face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner obiecte artizanale din lemn

Meseria de confectioner obiecte artizanale din lemn a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acest tip de artizanat a fost folosit pentru a crea obiecte decorative, precum mobilier, jucarii, instrumente muzicale si alte obiecte decorative. Acest tip de artizanat a fost folosit in special in Europa si Asia de-a lungul secolelor, iar in prezent este folosit in intreaga lume. Acest tip de artizanat implica taierea, slefuirea si finisarea lemnului pentru a crea obiecte decorative unice. Acest tip de artizanat necesita multa indemanare si abilitati, precum si cunostinte despre lemn si tehnici de prelucrare.

Model fisa de post: confectioner obiecte artizanale din lemn

Fisa de post pentru meseria de confectioner obiecte artizanale din lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner obiecte artizanale din lemn, cod COR 731703


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Post: Confectioner obiecte artizanale din lemn

Responsabilitati:

- Executa obiecte artizanale din lemn, cum ar fi mobilier, jucarii, decoratiuni, etc.

- Utilizeaza scule si unelte manuale si electronice pentru a prelucra lemnul.

- Masoara si taie lemnul in conformitate cu desenul si dimensiunile specificate.

- Asambleaza piesele prelucrate pentru a forma obiectul finit.

- Finiseaza obiectul prin slefuire, vopsire, lacuire, etc.

- Verifica calitatea obiectului finit si corecteaza eventualele erori.

- Pastreaza un mediu de lucru curat si ordonat.

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea lemnului.

- Abilitati de utilizare a sculelor si uneltelor manuale si electronice.

- Abilitati de masurare si taiere a lemnului.

- Abilitati de asamblare si finisare a obiectelor.

- Abilitati de verificare a calitatii.

- Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor.

- Capacitatea de a lucra in echipa.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731703 - confectioner obiecte artizanale din lemn