.

Cod COR confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale


Cod COR confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale

Cod COR: confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale

Cod COR: 731716 - confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale


Meseria de confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale

Meseria de confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale a luat nastere in anii 1950, cand industria de prelucrare a metalelor a inceput sa se dezvolte. Acestia au inceput sa foloseasca deseurile de aluminiu si alte metale pentru a crea obiecte casnice, cum ar fi vase, tigai, tavi si alte produse. Acestia au folosit tehnici de sudare si taiere pentru a transforma deseurile in produse utile. In anii 1960, industria a inceput sa se dezvolte si mai mult, iar confectionerii au inceput sa foloseasca tehnici mai avansate pentru a crea produse mai complexe. In prezent, aceasta meserie este foarte populara si se folosesc tehnici avansate pentru a crea produse de calitate superioara.

Model fisa de post: confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale

Fisa de post pentru meseria de confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale, cod COR 731716


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Post: Confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale

Descrierea postului:

Confectionerul obiectelor casnice din deseuri de aluminiu si alte metale este responsabil pentru prelucrarea deseurilor de aluminiu si a altor metale pentru a crea obiecte casnice decorative si utile. Acesta trebuie sa aiba cunostinte de baza in prelucrarea metalelor si sa fie capabil sa foloseasca scule si echipamente adecvate pentru a prelucra metalul.

Responsabilitati:

- Preluarea deseurilor de aluminiu si a altor metale si prelucrarea acestora pentru a crea obiecte casnice decorative si utile.

- Utilizarea sculelor si echipamentelor adecvate pentru prelucrarea metalelor.

- Asamblarea obiectelor casnice din metal prelucrat.

- Verificarea calitatii produselor finite.

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea metalelor.

- Cunostinte de baza in prelucrarea metalelor.

- Abilitati de utilizare a sculelor si echipamentelor adecvate.

- Abilitati de asamblare si finisare a produselor.

- Abilitati de lucru in echipa.

- Abilitati de comunicare si relationare.

- Atentie la detalii si abilitati de verificare a calitatii.

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731716 - confectioner obiecte casnice din deseuri de aluminiu si alte metale