.

Cod COR confectioner obiecte din os, scoica, mica etc.


Cod COR confectioner obiecte din os, scoica, mica etc.

Cod COR: confectioner obiecte din os, scoica, mica etc.

Cod COR: 731718 - confectioner obiecte din os, scoica, mica etc.


Meseria de confectioner obiecte din os, scoica, mica etc. face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner obiecte din os, scoica, mica etc.

Meseria de confectioner obiecte din os, scoica, mica etc. dateaza din cele mai vechi timpuri. Acest tip de artizanat a fost folosit in special pentru a crea obiecte decorative, precum bijuterii, arme, unelte si alte obiecte utilitare. Aceste obiecte erau realizate din materiale naturale, cum ar fi osul, scoica, mica si alte materiale. Aceste obiecte erau folosite pentru a decora casele si pentru a oferi oamenilor un sentiment de siguranta si protectie. Aceste obiecte erau, de asemenea, folosite pentru a oferi oamenilor un simbol al puterii si statutului lor social. In prezent, meseria de confectioner obiecte din os, scoica, mica etc. este folosita in special pentru a crea obiecte decorative, precum bijuterii, arme, unelte si alte obiecte utilitare. Aceste obiecte sunt realizate din materiale naturale, cum ar fi osul, scoica, mica si alte materiale.

Model fisa de post: confectioner obiecte din os, scoica, mica etc.

Fisa de post pentru meseria de confectioner obiecte din os, scoica, mica etc.


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner obiecte din os, scoica, mica etc., cod COR 731718


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Post: Confectioner obiecte din os, scoica, mica etc.

Responsabilitati:

- Preluarea comenzilor si intocmirea listei de materiale necesare;

- Preluarea materialelor si pregatirea lor pentru procesul de confectionare;

- Confectionarea obiectelor din os, scoica, mica etc. prin taiere, slefuire, asamblare si finisare;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Asigurarea curateniei si ordinii in zona de lucru.

Competente:

- Experienta in domeniul confectionarii obiectelor din os, scoica, mica etc.;

- Cunostinte de baza in utilizarea sculelor si echipamentelor specifice;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de organizare si planificare.

Atributii:

- Respectarea procedurilor si regulilor de lucru;

- Respectarea termenelor de livrare;

- Respectarea normelor de securitate si protectia muncii.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731718 - confectioner obiecte din os, scoica, mica etc.