.

Cod COR confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere


Cod COR confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere

Cod COR: confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere

Cod COR: 731701 - confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere


Meseria de confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere

Meseria de confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere dateaza din antichitate, cand artizanii foloseau lemnul pentru a crea obiecte utile. Acestia foloseau unelte simple, cum ar fi topoare, ciocane, foarfece si cutite, pentru a taia si a modela lemnul. Aceste obiecte erau folosite pentru a face piese de mobilier, unelte si alte obiecte. In Evul Mediu, artizanii au inceput sa foloseasca metalul pentru a crea piese mai rezistente si mai durabile. Acestia au folosit topoare, ciocane, foarfece si alte unelte pentru a taia si a modela metalul. Aceste piese erau folosite pentru a face linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila si ciubere. In prezent, artizanii folosesc tehnologii avansate, cum ar fi masini de taiere si prelucrare CNC, pentru a crea piese mai precise si mai durabile. Acestia folosesc, de asemenea, materiale mai rezistente, cum ar fi otelul inoxidabil, pentru a crea piese mai durabile.

Model fisa de post: confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere

Fisa de post pentru meseria de confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere, cod COR 731701


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Post: Confectioner piese

Descrierea postului:

Confectionerul pieselor este responsabil pentru fabricarea pieselor din metal, lemn, plastic sau alte materiale, folosind maini de prelucrare, scule si alte echipamente. Acesta trebuie sa respecte standardele de calitate si sa se asigure ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile.

Responsabilitati:

- Preia comenzile si prelucreaza piesele conform specificatiilor

- Utilizeaza maini de prelucrare, scule si alte echipamente pentru a fabrica piese

- Verifica piesele pentru a se asigura ca sunt fabricate conform specificatiilor

- Asambleaza piesele si verifica calitatea produselor

- Mentinerea echipamentelor si a zonei de lucru curate si in ordine

- Respectarea standardelor de calitate si siguranta

- Respectarea termenelor limita

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii metalului sau al altor materiale

- Cunostinte de baza in utilizarea sculelor si a echipamentelor

- Abilitati de citire a planurilor si de interpretare a specificatiilor

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor

- Abilitati de a lucra cu precizie si atentie la detalii

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731701 - confectioner piese, linguri, spite, albii, donite, cozi de unelte, sindrila, ciubere