.

Cod COR confectioner placi din diverse materiale


Cod COR confectioner placi din diverse materiale

Cod COR: confectioner placi din diverse materiale

Cod COR: 711102 - confectioner placi din diverse materiale


Meseria de confectioner placi din diverse materiale face parte din grupa de baza: 7111 Constructori de case.

Istoria meseriei de confectioner placi din diverse materiale

Meseria de confectioner placi din diverse materiale dateaza din secolul al XIX-lea, cand a fost introdusa pentru a satisface nevoile industriei. Acestia au folosit diferite materiale, cum ar fi lemnul, metalul, sticla si plasticul, pentru a crea placi de dimensiuni variate. Acestea erau folosite in industria constructiilor, in industria mobila si in industria electronica. In prezent, confectionerii placilor din diverse materiale folosesc tehnologii avansate, cum ar fi laserul si CNC-ul, pentru a crea produse de inalta calitate. Acestia pot crea produse personalizate, precum placi de dimensiuni speciale, placi cu forme complexe si placi cu finisaje speciale.

Model fisa de post: confectioner placi din diverse materiale

Fisa de post pentru meseria de confectioner placi din diverse materiale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner placi din diverse materiale, cod COR 711102


Grupa de baza: 7111 Constructori de case

Post: Confectioner placi din diverse materiale

Responsabilitati:

- Preluarea comenzilor si intocmirea documentelor aferente

- Verificarea materialelor si a dimensiunilor cerute

- Taierea materialelor in conformitate cu dimensiunile cerute

- Asamblarea placilor din materialele pregatite

- Verificarea calitatii produselor finite

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii materialelor

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a instrumentelor de masura

- Abilitati de lucru in echipa si de comunicare

- Atentie la detalii si capacitatea de a respecta termenele limita

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres si sub presiune

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7111 Constructori de case

  Constructorii de case ridica, intretin si repara case si cladiri mici similare, utilizand atat tehnicile si materialele traditionale, cat si pe cele moderne.

 • COD

  COD COR 711102 - confectioner placi din diverse materiale