.

Cod COR confectioner placi izolatoare


Cod COR confectioner placi izolatoare

Cod COR: confectioner placi izolatoare

Cod COR: 817206 - confectioner placi izolatoare


Meseria de confectioner placi izolatoare face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.

Istoria meseriei de confectioner placi izolatoare

Meseria de confectioner placi izolatoare se refera la procesul de fabricare a placilor izolatoare din materiale precum sticla, ceramica, plastic sau metal. Acestea sunt folosite pentru a izola electricitatea si a preveni scurtcircuitele. Meseria a luat nastere in anii 1950, cand au fost inventate primele placi izolatoare. Acestea au fost folosite in primul rand in industria electrica si electronica, pentru a izola componentele electronice si a preveni scurtcircuitele. In anii urmatori, tehnologia s-a dezvoltat si placile izolatoare au fost folosite in mai multe domenii, cum ar fi telecomunicatiile, industria aeronautica si industria auto. In prezent, placile izolatoare sunt folosite in aproape toate domeniile industriale si sunt fabricate din materiale precum sticla, ceramica, plastic sau metal.

Model fisa de post: confectioner placi izolatoare

Fisa de post pentru meseria de confectioner placi izolatoare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner placi izolatoare, cod COR 817206


Grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

Post: Confectioner placi izolatoare

Responsabilitati:

- Preluarea comenzilor si verificarea dimensiunilor si a specificatiilor cerute de client
- Masurarea si taierea materialelor izolatoare in conformitate cu dimensiunile si specificatiile cerute
- Asamblarea placilor izolatoare folosind scule si echipamente adecvate
- Verificarea calitatii produselor finite si a conformitatii acestora cu specificatiile cerute
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru

Competente:

- Experienta in lucrul cu materiale izolatoare
- Cunostinte de baza in utilizarea sculelor si echipamentelor
- Abilitati de masurare si taiere
- Abilitati de asamblare si verificare a calitatii
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de urmarire a instructiunilor si procedurilor
- Abilitati de respectare a termenelor limita

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 817

  Grupa Minora 817

  Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

 • COR

  Grupa de baza 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.

 • COD

  COD COR 817206 - confectioner placi izolatoare