.

Cod COR confectioner plase din sarma


Cod COR confectioner plase din sarma

Cod COR: confectioner plase din sarma

Cod COR: 721405 - confectioner plase din sarma


Meseria de confectioner plase din sarma face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de confectioner plase din sarma

Meseria de confectioner plase din sarma a existat de mai multe secole, fiind folosita in special pentru a crea produse de protectie si de decor. Acest tip de meserie a fost folosit in special in tarile din Europa de Est, unde sarma a fost folosita pentru a crea plase de protectie, precum si pentru a decora cladiri si alte obiecte. Acest tip de meserie a fost folosit in special in tarile din Europa de Est, unde sarma a fost folosita pentru a crea plase de protectie, precum si pentru a decora cladiri si alte obiecte. In prezent, aceasta meserie este folosita in special pentru a crea produse decorative, precum plase de protectie, grilaje, balustrade si alte produse decorative.

Model fisa de post: confectioner plase din sarma

Fisa de post pentru meseria de confectioner plase din sarma


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner plase din sarma, cod COR 721405


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

Post: Confectioner plase din sarma

Responsabilitati:

- Preluarea comenzilor si intocmirea documentelor aferente

- Masurarea si taierea sarmelor in conformitate cu dimensiunile specificate

- Asamblarea sarmelor pentru a forma plase

- Verificarea calitatii plaselor si a dimensiunilor acestora

- Imbunatatirea si repararea plaselor

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a muncii

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii plaselor din sarma

- Abilitati de lucru cu mainile

- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de comunicare si relationare

- Atentie la detalii si spirit de observatie

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres si sub presiunea timpului

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721405 - confectioner plase din sarma