.

Cod COR confectioner plase pescaresti


Cod COR confectioner plase pescaresti

Cod COR: confectioner plase pescaresti

Cod COR: 731801 - confectioner plase pescaresti


Meseria de confectioner plase pescaresti face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de confectioner plase pescaresti

Meseria de confectioner de plase pescaresti a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Acest tip de meserie a fost practicat in special in zonele costiere, unde pescuitul era o sursa importanta de venit. Confectionerii de plase pescaresti au folosit materiale precum sarma, bumbac, lana si chiar piele pentru a crea plasele. Acestea erau folosite pentru a prinde pesti si alte vietati marine, precum si pentru a captura alte animale. In prezent, aceasta meserie a evoluat si se folosesc materiale mai moderne, precum poliesterul si nylonul, pentru a crea plase mai rezistente si mai eficiente.

Model fisa de post: confectioner plase pescaresti

Fisa de post pentru meseria de confectioner plase pescaresti


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner plase pescaresti, cod COR 731801


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Post: Confectioner plase pescaresti

Responsabilitati:

- Confectionarea plaselor pescaresti, in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor;

- Verificarea materialelor si a echipamentelor necesare pentru a asigura calitatea produselor;

- Utilizarea corecta a echipamentelor si a materialelor necesare pentru a asigura calitatea produselor;

- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta;

- Monitorizarea si mentinerea inventarului de materiale si echipamente;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Competente:

- Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si materialelor necesare pentru confectionarea plaselor pescaresti;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de a lucra in conditii de stres;

- Abilitati de a lucra cu atentie la detalii;

- Abilitati de a lucra cu precizie si eficienta.

Experienta:

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii plaselor pescaresti este un avantaj.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731801 - confectioner plase pescaresti