.

Cod COR confectioner plase si panze rabit din stuf


Cod COR confectioner plase si panze rabit din stuf

Cod COR: confectioner plase si panze rabit din stuf

Cod COR: 711103 - confectioner plase si panze rabit din stuf


Meseria de confectioner plase si panze rabit din stuf face parte din grupa de baza: 7111 Constructori de case.

Istoria meseriei de confectioner plase si panze rabit din stuf

Meseria de confectioner plase si panze rabit din stuf a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVII-lea. Acest tip de meserie a fost folosit pentru a crea produse din stuf, cum ar fi plase, panze, hamuri si alte articole de imbracaminte. Aceste produse erau folosite pentru a captura pesti, pasari si alte animale, precum si pentru a face articole de imbracaminte. Meseria a fost practicata in intreaga lume, inclusiv in Europa, Asia si America de Nord. In secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat si a permis producatorilor sa creeze produse mai rezistente si mai durabile. Acest lucru a permis ca produsele sa fie folosite in mai multe scopuri, cum ar fi capturarea pestilor si a pasarilor, precum si pentru a face articole de imbracaminte. In prezent, meseria de confectioner plase si panze rabit din stuf este inca practicata in intreaga lume.

Model fisa de post: confectioner plase si panze rabit din stuf

Fisa de post pentru meseria de confectioner plase si panze rabit din stuf


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner plase si panze rabit din stuf, cod COR 711103


Grupa de baza: 7111 Constructori de case

Post: Confectioner plase si panze rabit din stuf

Descrierea postului:

Confectionerul plaselor si panzelor rabit din stuf este responsabil pentru fabricarea produselor din stuf, cum ar fi plasele si panzele rabit. Acesta trebuie sa creeze produse de calitate, care sa indeplineasca cerintele clientilor si sa se incadreze in termenele de livrare.

Responsabilitati:

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru a fabrica produse din stuf, cum ar fi plase si panze rabit

- Verificarea calitatii produselor si asigurarea ca acestea sunt fabricate conform specificatiilor clientilor

- Asigurarea ca produsele sunt livrate la timp si in conditii de siguranta

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului

- Mentinerea unei bune comunicari cu colegii si cu clientii

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul fabricarii produselor din stuf

- Cunostinte solide despre tehnicile de fabricare a produselor din stuf

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor adecvate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7111 Constructori de case

  Constructorii de case ridica, intretin si repara case si cladiri mici similare, utilizand atat tehnicile si materialele traditionale, cat si pe cele moderne.

 • COD

  COD COR 711103 - confectioner plase si panze rabit din stuf