.

Cod COR confectioner plute


Cod COR confectioner plute

Cod COR: confectioner plute

Cod COR: 731704 - confectioner plute


Meseria de confectioner plute face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner plute

Meseria de confectioner plute a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Acest tip de meserie a fost folosit pentru a crea produse din pluta, cum ar fi perne, saltele, covoare, lenjerii de pat, articole de imbracaminte si alte produse textile. Acest tip de meserie a fost folosit in special in Europa, in special in Anglia si Franta, unde a fost foarte populara in secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Acest tip de meserie a fost folosit pentru a crea produse de inalta calitate, care erau foarte durabile si rezistente la uzura. Acest tip de meserie a fost folosit in special pentru a crea produse de lux, cum ar fi perne, saltele, covoare si lenjerii de pat. Acest tip de meserie a fost foarte popular in secolul al XX-lea, cand produsele textile au devenit mai accesibile si mai ieftine.

Model fisa de post: confectioner plute

Fisa de post pentru meseria de confectioner plute


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner plute, cod COR 731704


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Titlu post: Confectioner Plute

Descrierea postului:

Confectionerul plutelor este responsabil pentru fabricarea produselor din pluta, cum ar fi perne, covoare, jucarii si alte articole decorative. Acesta trebuie sa creeze produsele din pluta folosind masini de cusut si alte instrumente. De asemenea, trebuie sa se asigure ca produsele sunt de calitate si se potrivesc cu cerintele clientilor.

Responsabilitati:

-Creeaza produse din pluta folosind masini de cusut si alte instrumente

-Verifica calitatea produselor si se asigura ca se potrivesc cu cerintele clientilor

-Tine evidenta produselor si a materialelor folosite

-Mentine curatenia si ordinea in zona de lucru

-Urmareste instructiunile si procedurile de lucru

-Colaboreaza cu alti membri ai echipei pentru a se asigura ca produsele sunt livrate la timp

Cerinte:

-Experienta anterioara in domeniul confectionarii plutelor

-Cunostinte de baza in utilizarea masinilor de cusut si a altor instrumente

-Abilitati de comunicare si lucru in echipa

-Capacitatea de a lucra in conditii de stres

-Atentie la detalii si abilitati de organizare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731704 - confectioner plute