.

Cod COR confectioner, prelucrator in industria textila


Cod COR confectioner, prelucrator in industria textila

Cod COR: confectioner, prelucrator in industria textila

Cod COR: 753113 - confectioner, prelucrator in industria textila


Meseria de confectioner, prelucrator in industria textila face parte din grupa de baza: 7531 Croitori, confectioneri, blanari si palarieri.

Istoria meseriei de confectioner, prelucrator in industria textila

Meseria de confectioner, prelucrator in industria textila, se refera la prelucrarea materialelor textile pentru a le transforma in produse finite. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XV-lea, cand a inceput sa se dezvolte industria textila. In acea perioada, confectionerii erau angajati pentru a prelucra materialele textile in produse finite, cum ar fi haine, lenjerii de pat, perdele si alte articole textile. In secolul al XIX-lea, industria textila a cunoscut o crestere semnificativa, ceea ce a dus la o crestere a numarului de confectioneri. Acestia au fost angajati pentru a prelucra materialele textile in produse finite, cum ar fi haine, lenjerii de pat, perdele si alte articole textile. In prezent, confectionerii sunt angajati in industria textila pentru a prelucra materialele textile in produse finite, cum ar fi haine, lenjerii de pat, perdele si alte articole textile.

Model fisa de post: confectioner, prelucrator in industria textila

Fisa de post pentru meseria de confectioner, prelucrator in industria textila


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner, prelucrator in industria textila, cod COR 753113


Grupa de baza: 7531 Croitori, confectioneri, blanari si palarieri

FISA DE POST

Titlu post: Confectioner, prelucrator in industria textila

Descrierea postului:

Confectionerul, prelucratorul in industria textila este responsabil pentru prelucrarea materialelor textile si a produselor finite. Acesta trebuie sa asigure prelucrarea materialelor textile in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor.

Responsabilitati principale:

Preluarea materialelor textile si a produselor finite de la furnizori si verificarea lor pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile si cerintele clientilor.

Utilizarea echipamentelor si a masinilor de prelucrare a materialelor textile pentru a prelucra materialele in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor.

Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile si cerintele clientilor.

Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur.

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Mentinerea echipamentelor si a masinilor de prelucrare a materialelor textile in stare buna de functionare.

Raportarea oricaror probleme sau defecte la produsele finite catre supervisor.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea materialelor textile si a produselor finite.

Cunostinte solide despre echipamentele si masinile de prelucrare a materialelor textile.

Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de citire si interpretare a documentelor te

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7531 Croitori, confectioneri, blanari si palarieri

  Croitorii, confectionerii (de imbracaminte), blanarii si palarierii se ocupa cu fabricarea, ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite sau confectionate manual. Acestia executa imbracaminte la comanda, cum ar fi costume, paltoane si rochii din materiale textile, piele fina, blana si alte materiale, sau confectioneaza palarii si peruci conform specificatiilor clientilor si ale producatorilor de imbracaminte.

 • COD

  COD COR 753113 - confectioner, prelucrator in industria textila