.

Cod COR confectioner reparator cravate


Cod COR confectioner reparator cravate

Cod COR: confectioner reparator cravate

Cod COR: 753204 - confectioner reparator cravate


Meseria de confectioner reparator cravate face parte din grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare.

Istoria meseriei de confectioner reparator cravate

Meseria de confectioner reparator cravate a aparut in secolul al XIX-lea, cand cravatele au devenit o piesa importanta a tinutelor vestimentare. Acestia au fost nevoiti sa invete cum sa creeze si sa repare cravate, folosind materiale precum matasea, lana si bumbacul. In timp, au dezvoltat tehnici de croitorie si de reparatii, precum si abilitati de a lucra cu materiale delicate. In prezent, confectionerii reparatori de cravate sunt specializati in repararea si modificarea cravatelor, precum si in crearea de modele noi. Acestia folosesc materiale de calitate superioara si tehnici de croitorie avansate pentru a crea cravate unice si de durata.

Model fisa de post: confectioner reparator cravate

Fisa de post pentru meseria de confectioner reparator cravate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner reparator cravate, cod COR 753204


Grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

Post: Confectioner Reparator Cravate

Responsabilitati:

- Repara cravatele deteriorate si le restaureaza la starea initiala

- Asambleaza cravate noi din materiale de calitate

- Utilizeaza echipamente si unelte specializate pentru a repara cravatele

- Verifica calitatea cravatelor reparate si asamblate

- Asigura pastrarea si organizarea materialelor si a echipamentelor folosite

- Respecta standardele de calitate si siguranta

- Urmeaza instructiunile si procedurile de lucru

- Respecta termenele limita pentru livrarea comenzilor

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii si repararii cravatelor

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si uneltelor specializate

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Atentie la detalii si spirit de observatie

- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

  Confectionerii de sabloane si tipare se ocupa cu crearea modelelor-etalon de precizie pentru fabricarea articolelor de imbracaminte din textile si produse din piele sau blana. Acestia traseaza, taie, modeleaza materiale textile, piele fina si alte materiale conform planurilor sau specificatiilor privind fabricarea de articole de imbracaminte, palarii si sepci, manusi si produse diverse.

 • COD

  COD COR 753204 - confectioner reparator cravate