.

Cod COR confectioner si legator depolarizator


Cod COR confectioner si legator depolarizator

Cod COR: confectioner si legator depolarizator

Cod COR: 812224 - confectioner si legator depolarizator


Meseria de confectioner si legator depolarizator face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.

Istoria meseriei de confectioner si legator depolarizator

Meseria de confectioner si legator depolarizator se remarca prin istoria sa indelungata. Aceasta meserie a fost practicata in mod traditional de mai multe generatii, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, confectionerii si legatorii depolarizatori erau responsabili pentru realizarea de articole vestimentare si accesorii din materiale precum piele, blana si matase. Acestia foloseau tehnici traditionale de croitorie si cusut pentru a crea produse de calitate superioara. In prezent, meseria de confectioner si legator depolarizator a evoluat si se concentreaza pe realizarea de articole vestimentare si accesorii din materiale moderne, precum poliesterul si nylonul. Acestia folosesc tehnici avansate de croitorie si cusut pentru a crea produse de calitate superioara.

Model fisa de post: confectioner si legator depolarizator

Fisa de post pentru meseria de confectioner si legator depolarizator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner si legator depolarizator, cod COR 812224


Grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

FISA DE POST

Titlu post: Confectioner si legator depolarizator

Descrierea postului:

Confectionerul si legatorul depolarizator sunt responsabili pentru prelucrarea materialelor si produselor din materiale textile, precum si pentru legarea produselor depolarizate. Acestia sunt responsabili de prelucrarea materialelor textile, de asamblarea produselor si de legarea produselor depolarizate.

Responsabilitati:

Preluarea materialelor textile si a produselor din materiale textile;

Asamblarea produselor din materiale textile;

Legarea produselor depolarizate;

Verificarea calitatii produselor;

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul confectionarii si legarii produselor depolarizate;

Abilitati de lucru cu masini de cusut si alte echipamente;

Abilitati de lucru cu materiale textile;

Abilitati de lucru cu produse depolarizate;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de rezolvare a problemelor.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

  Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.

 • COD

  COD COR 812224 - confectioner si legator depolarizator