.

Cod COR confectioner tambur filigranare


Cod COR confectioner tambur filigranare

Cod COR: confectioner tambur filigranare

Cod COR: 817105 - confectioner tambur filigranare


Meseria de confectioner tambur filigranare face parte din grupa de baza: 8171 Operatori la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei.

Istoria meseriei de confectioner tambur filigranare

Meseria de confectioner tambur filigranare se refera la procesul de fabricare a tamburilor filigranate, care sunt folosite in industria de imprimare. Acest proces a inceput in secolul al XVIII-lea, cand au fost inventate masinile de imprimare. Acestea au necesitat tamburi filigranate pentru a transfera imagini pe hartie. Aceste tamburi sunt fabricate din metal, lemn sau plastic si sunt acoperite cu o pelicula de cauciuc. Acest cauciuc este gravat cu imagini sau texte, care sunt transferate pe hartie prin presare. Meseria de confectioner tambur filigranare implica procesul de fabricare a acestor tamburi, care necesita cunostinte si abilitati in domeniul mecanicii, metalurgiei si al gravurii.

Model fisa de post: confectioner tambur filigranare

Fisa de post pentru meseria de confectioner tambur filigranare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner tambur filigranare, cod COR 817105


Grupa de baza: 8171 Operatori la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei

Titlu post: Confectioner tambur filigranare

Descrierea postului:

Confectionerul tambur filigranare este responsabil pentru pregatirea, asamblarea si intretinerea tamburilor filigranare. Acesta trebuie sa asigure ca tamburii sunt pregatiti corect si functioneaza in mod corespunzator.

Responsabilitati:

Pregatiti tamburii filigranare pentru utilizare, inclusiv asamblarea si instalarea componentelor si a accesoriilor.

Verificati tamburii pentru a va asigura ca functioneaza corect si ca sunt in stare buna.

Efectuati intretinerea si reparatiile necesare pentru a va asigura ca tamburii functioneaza in mod corespunzator.

Monitorizati si reglati parametrii de functionare ai tamburilor.

Asigurati-va ca tamburii sunt curatati si intretinuti in mod corespunzator.

Asigurati-va ca toate piesele si componentele sunt inlocuite sau reparate in mod corespunzator.

Monitorizati si raportati orice probleme sau defecte la tamburii filigranare.

Respectat

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 817

  Grupa Minora 817

  Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

 • COR

  Grupa de baza 8171 Operatori la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei

  Operatorii la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei actioneaza si supravegheaza masinile multifunctionale de control al proceselor industriale si echipamentele de prelucrare ce controleaza procesarea lemnului, celulozei si a altor materiale din celuloza.

 • COD

  COD COR 817105 - confectioner tambur filigranare