.

Cod COR confectioner termosuri


Cod COR confectioner termosuri

Cod COR: confectioner termosuri

Cod COR: 818106 - confectioner termosuri


Meseria de confectioner termosuri face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.

Istoria meseriei de confectioner termosuri

Meseria de confectioner termosuri a luat nastere in anii 1950, cand producatorii de termosuri au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate pentru a crea produse mai rezistente si mai eficiente. Acestea au fost create pentru a pastra bauturile calde sau reci pentru o perioada mai lunga de timp. In anii 1960, producatorii au inceput sa foloseasca materiale mai rezistente si mai durabile, cum ar fi otelul inoxidabil, care a permis producatorilor sa creeze produse mai rezistente si mai durabile. In anii 1970, producatorii au inceput sa foloseasca materiale mai usoare, cum ar fi aluminiul, care a permis producatorilor sa creeze produse mai usoare si mai eficiente. In prezent, producatorii folosesc materiale mai avansate, cum ar fi sticla si plasticul, pentru a crea produse mai rezistente si mai durabile.

Model fisa de post: confectioner termosuri

Fisa de post pentru meseria de confectioner termosuri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner termosuri, cod COR 818106


Grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

Denumirea postului: Confectioner termosuri

Descrierea postului:

Confectionerul termosurilor este responsabil pentru fabricarea termosurilor din materiale precum sticla, metal, plastic sau alte materiale. Acesta trebuie sa asambleze, sa taie, sa sude si sa finiseze termosurile in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate.

Responsabilitati:

- Asamblarea, taierea, sudarea si finisarea termosurilor in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate.

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru a fabrica termosuri.

- Verificarea termosurilor pentru a se asigura ca sunt fabricate conform specificatiilor.

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

- Respectarea termenelor limita si a programului de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul fabricarii termosurilor.

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare.

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de citire si interpretare a planurilor si a specificatiilor.

- Abilitati de rezolvare a problemelor.

- Abilitati de urmarire a detaliilor.

- Abilitati de lucru cu precizie si atentie.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

  Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.

 • COD

  COD COR 818106 - confectioner termosuri