Cod COR: 812221 - confectioner toroane si cablaje la conductori electrici
Meseria de confectioner toroane si cablaje la conductori electrici face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.
Meseria de confectioner toroane si cablaje la conductori electrici a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, cablurile erau realizate manual, folosind fire de cupru sau alte materiale metalice. Acestea erau apoi infasurate in jurul unui suport de lemn sau metal, cunoscut sub numele de toroane. Acestea erau folosite pentru a conecta doua sau mai multe dispozitive electrice, cum ar fi becuri, motoare sau alte dispozitive. In prezent, cablurile sunt realizate in mod automat, folosind masini specializate. Acestea sunt apoi infasurate in jurul unui suport metalic, cunoscut sub numele de cablaj. Acest proces necesita cunostinte si abilitati speciale, precum si o intelegere a principiilor electrice.
Fisa de post pentru meseria de confectioner toroane si cablaje la conductori electrici
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: confectioner toroane si cablaje la conductori electrici, cod COR 812221
Post: Confectioner toroane si cablaje la conductori electrici
Responsabilitati:
- Asamblarea si montarea cablurilor si a componentelor electrice
- Confectionarea toroanelor si cablajelor la conductori electrici
- Verificarea si testarea cablurilor si a componentelor electrice
- Asigurarea calitatii produselor finite
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur
- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate
- Respectarea termenelor limita
- Lucrul in echipa pentru a se asigura ca se respecta termenele limita
- Comunicarea cu echipa de productie pentru a se asigura ca se respecta termenele limita
- Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul electric
- Cunostinte de baza in domeniul electric
- Abilitati de baza in utilizarea echipamentelor si a instrumentelor
- Abilitati de baza in citirea si interpretarea schitelor si a diagramelor
- Abilitati de baza in utilizarea calculatorului
- Abilitati de baza in comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de baza in rezolvarea problemelor
- Abilitati de baza in respectarea procedurilor si regulilor de securitate
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor
Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.
Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.