.

Cod COR confectioner tricotaje dupa comanda


Cod COR confectioner tricotaje dupa comanda

Cod COR: confectioner tricotaje dupa comanda

Cod COR: 731824 - confectioner tricotaje dupa comanda


Meseria de confectioner tricotaje dupa comanda face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de confectioner tricotaje dupa comanda

Meseria de confectioner tricotaje dupa comanda a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, tricotajele erau realizate manual, folosind andrele si fire de lana. Acestea erau folosite pentru a crea haine, lenjerii de pat, covoare si alte articole textile. In secolul al XIX-lea, tricotajele au devenit mai populare, iar confectionerii au inceput sa foloseasca masini de tricotat pentru a crea produse mai rapide si mai ieftine. In prezent, confectionerii tricotaje dupa comanda folosesc masini de tricotat computerizate pentru a crea produse de calitate superioara. Acestia pot crea produse personalizate, precum tricouri, pulovere, caciuli si alte articole textile, in functie de cerintele clientilor.

Model fisa de post: confectioner tricotaje dupa comanda

Fisa de post pentru meseria de confectioner tricotaje dupa comanda


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner tricotaje dupa comanda, cod COR 731824


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Post: Confectioner tricotaje dupa comanda

Responsabilitati:

- Executa tricotaje dupa comanda, in conformitate cu specificatiile clientilor;

- Foloseste masini de tricotat si alte echipamente pentru a crea produsele;

- Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile clientilor;

- Asambleaza produsele tricotate si le pregateste pentru livrare;

- Urmareste stocul de materiale si comanda materiale suplimentare, atunci cand este necesar;

- Mentine masinile de tricotat in stare buna si efectueaza reparatii minore;

- Respecta toate standardele de calitate si siguranta.

Competente:

- Experienta anterioara in tricotat si cunostinte despre masinile de tricotat;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice;

- Abilitati de utilizare a calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731824 - confectioner tricotaje dupa comanda