.

Cod COR confectioner unelte pescuit din plase


Cod COR confectioner unelte pescuit din plase

Cod COR: confectioner unelte pescuit din plase

Cod COR: 731811 - confectioner unelte pescuit din plase


Meseria de confectioner unelte pescuit din plase face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de confectioner unelte pescuit din plase

Meseria de confectioner unelte pescuit din plase a existat de mai multe secole, fiind practicata in intreaga lume. In trecut, pescarii foloseau plase de pescuit pentru a prinde pesti si alte animale marine. Aceste plase erau confectionate manual din fibre naturale, cum ar fi bumbacul, lana sau sisalul. In prezent, plasele sunt fabricate din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul si nylonul. Acestea sunt mai rezistente si mai usor de intretinut decat materialele naturale. Meseria de confectioner unelte pescuit din plase implica cunoasterea tehnicilor de crosetare si tesut, precum si a materialelor si a dimensiunilor potrivite pentru a crea plase de pescuit. Acestia trebuie sa cunoasca si tehnicile de prindere a firelor si a nodurilor, precum si tehnicile de intretinere si reparare a plaselor.

Model fisa de post: confectioner unelte pescuit din plase

Fisa de post pentru meseria de confectioner unelte pescuit din plase


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner unelte pescuit din plase, cod COR 731811


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Post: Confectioner unelte pescuit din plase

Responsabilitati:

- Confectioneaza unelte de pescuit din plase, cum ar fi plase de pescuit, plase de prins pesti, plase de adunat pesti si alte produse similare;

- Utilizeaza materiale precum plasa, sarma, fire si alte materiale pentru a crea produsele;

- Masoara si taie materialele in conformitate cu dimensiunile specificate;

- Asambleaza produsele, folosind fire, sarma si alte materiale;

- Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt de calitate si conforme cu standardele;

- Repara produsele deteriorate sau defecte;

- Pastreaza un mediu de lucru curat si organizat.

Competente:

- Abilitati excelente de cusut si asamblare;

- Abilitati de masurare si taiere;

- Abilitati de reparatii;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de urmat instructiuni;

- Abilitati de lucru cu atentie la detalii.

Educatie si experienta:

- Diploma de liceu sau echivalent;

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii uneltelor de pescuit din plase este un plus.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731811 - confectioner unelte pescuit din plase