.

Cod COR confectioner vitraje izolante


Cod COR confectioner vitraje izolante

Cod COR: confectioner vitraje izolante

Cod COR: 712408 - confectioner vitraje izolante


Meseria de confectioner vitraje izolante face parte din grupa de baza: 7124 Montatori izolatii.

Istoria meseriei de confectioner vitraje izolante

Meseria de confectioner vitraje izolante se refera la prelucrarea sticlei pentru a crea produse izolante. Acest lucru a inceput in secolul al XIX-lea, cand sticla a fost folosita pentru a crea produse izolante, cum ar fi geamuri si usi. Acestea au fost folosite pentru a izola cladirile si pentru a reduce pierderile de caldura. In prezent, confectionerii vitraje izolante folosesc sticla pentru a crea produse izolante, cum ar fi geamuri, usi, pereti si tavane. Acestia folosesc tehnici speciale pentru a prelucra sticla si pentru a crea produse izolante de calitate superioara. Acestia folosesc, de asemenea, materiale speciale, cum ar fi folii, adezivi si alte materiale pentru a asigura o izolare adecvata.

Model fisa de post: confectioner vitraje izolante

Fisa de post pentru meseria de confectioner vitraje izolante


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner vitraje izolante, cod COR 712408


Grupa de baza: 7124 Montatori izolatii

Post: Confectioner Vitraje Izolante

Responsabilitati:

- Confectionarea de vitraje izolante pentru cladiri si constructii

- Asamblarea si instalarea de vitraje izolante

- Verificarea calitatii produselor finite

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur

- Respectarea standardelor de calitate si siguranta

- Respectarea procedurilor si regulilor de lucru

- Utilizarea corecta a echipamentelor si a materialelor

- Respectarea termenelor limita

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii de vitraje izolante

- Cunostinte tehnice si abilitati practice in domeniul confectionarii de vitraje izolante

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra sub presiune

- Capacitatea de a lucra in conditii de siguranta si respectarea standardelor de calitate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7124 Montatori izolatii

  Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.

 • COD

  COD COR 712408 - confectioner vitraje izolante