.

Cod COR conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice


Cod COR conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice

Cod COR: conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice

Cod COR: 262110 - conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice


Meseria de conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice face parte din grupa de baza: 2621 Arhivari si curatori.

Istoria meseriei de conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice

Meseria de conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice se remarca prin istoria sa indelungata si bogata. Acest domeniu a fost practicat in mod traditional de catre mesteri din intreaga lume, incepand cu secolul al XVII-lea. Acestia au folosit tehnici traditionale de prelucrare a lemnului, cum ar fi sculptura, turnarea, frezarea si sculptarea, pentru a crea piese decorative si ornamentale pentru cladiri istorice. Aceste tehnici au fost folosite pentru a restaura si conserva elementele artistice din lemn ale monumentelor istorice, cum ar fi usile, ferestrele, balustradele si alte piese decorative. In prezent, conservatorii/restauratorii componente artistice din lemn la monumente istorice folosesc tehnici moderne si materiale de inalta calitate pentru a restaura si conserva piesele istorice. Acestia folosesc tehnici de restaurare si conservare avansate, cum ar fi tratamentul cu ceara, tratamentul cu ulei si tratamentul cu lac, pentru a preveni deteriorarea si degradarea lemnului. Acestia folosesc, de asemenea, tehnici de restaurare si conservare avansate, cum ar fi tratamentul cu ceara, tratamentul cu ulei si tratamentul cu lac, pentru a preveni deteriorarea si degradarea lemnului.

Model fisa de post: conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice

Fisa de post pentru meseria de conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice, cod COR 262110


Grupa de baza: 2621 Arhivari si curatori

Fisa de post pentru meseria de conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice:

Descrierea postului:
Conservatorul/restauratorul de componente artistice din lemn la monumente istorice este responsabil pentru conservarea si restaurarea elementelor artistice din lemn ale monumentelor istorice. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul conservarii si restaurarii, precum si in domeniul istoriei artei si al materialelor utilizate in constructia monumentelor istorice.

Responsabilitati:
- Identificarea problemelor si a deteriorarilor la elementele artistice din lemn ale monumentelor istorice;
- Dezvoltarea si implementarea unui plan de conservare si restaurare a elementelor artistice din lemn;
- Restaurarea si conservarea elementelor artistice din lemn, utilizand tehnici si materiale adecvate;
- Documentarea procesului de conservare si restaurare, inclusiv fotografierea si notarea detaliilor tehnice;
- Colaborarea cu arhitecti, ingineri si alti specialisti pentru a asigura o restaurare adecvata si durabila a elementelor artistice din lemn;
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul conservarii si restaurarii elementelor artistice din lemn.

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul conservarii si restaurarii sau o experienta relevanta in domeniu;
- Cunostinte solide in domeniul istoriei artei si al materialelor utilizate in constructia monumentelor istorice;
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare;
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de lucru dinamic si de a gestiona multiple proiecte simultan;
- Abilitati excelente de rezolvare a problemelor si de luare a deciziilor.

Beneficii:
- Salariu competitiv;
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera;
- Participarea la proiecte de conservare si restaurare a monumentelor istorice de importanta nationala si internationala;
- Lucrul intr-un mediu de lucru stimulativ si dinamic.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 262

  Grupa Minora 262

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

  Bibliotecarii, arhivarii si curatorii dezvolta si mentin colectii ale arhivelor, bibliotecilor, muzeelor, galeriilor de arta si ale institutiilor similare.

 • COR

  Grupa de baza 2621 Arhivari si curatori

  Arhivarii si curatorii se ocupa cu colectarea, evaluarea, asigurarea pastrarii in siguranta si conservarea continutului arhivelor, artefactelor si inregistrarilor de interes istoric, cultural, administrativ si artistic, precum si de arta si a altor obiecte. Acestia planifica, elaboreaza si implementeaza sisteme pentru pastrarea in siguranta a inregistrarilor si documentelor istorice de valoare.

 • COD

  COD COR 262110 - conservator/restaurator componente artistice din lemn la monumente istorice