.

Cod COR consilier biolog


Cod COR consilier biolog

Cod COR: consilier biolog

Cod COR: 213101 - consilier biolog


Meseria de consilier biolog face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de consilier biolog

Consilierul biologic este o profesie relativ noua, care a luat nastere in anii 1990. Aceasta profesie se concentreaza pe oferirea de consiliere si asistenta in domeniul biologiei, in special in ceea ce priveste educatia si cercetarea. Consilierii biologici lucreaza in domenii precum biologia marina, biologia apei, biologia solului, biologia animalelor si biologia plantelor. Ei ofera consiliere si asistenta in ceea ce priveste cercetarea si educatia in domeniul biologiei, precum si in ceea ce priveste managementul si conservarea resurselor naturale. De asemenea, consilierii biologici pot oferi consiliere si asistenta in ceea ce priveste managementul si conservarea biodiversitatii. Acestia pot lucra in cadrul guvernului, al organizatiilor non-guvernamentale sau al companiilor private.

Model fisa de post: consilier biolog

Fisa de post pentru meseria de consilier biolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consilier biolog, cod COR 213101


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Fisa de post pentru Consilier Biolog

Titlul postului: Consilier Biolog

Scopul postului: Consilierul biolog are responsabilitatea de a oferi consultanta si solutii specializate in probleme legate de biologie, ecologie si conservarea mediului, catre organizatii, companii si institutii publice.

Responsabilitati:

Furnizarea de consultanta specializata in probleme biologice si de conservare a mediului, cum ar fi planificarea si gestionarea resurselor naturale, protectia si conservarea speciilor de plante si animale, evaluarea impactului asupra mediului si proiectarea de programe de reabilitare si restaurare;
Participarea la proiecte de cercetare in domeniul biologiei, ecologiei si conservarii mediului;
Elaborarea de rapoarte, evaluari si recomandari privind proiectele si activitatile care au un impact asupra mediului;
Dezvoltarea de programe de formare si instruire in probleme biologice si de conservare a mediului;
Realizarea de activitati de educare si constientizare a publicului larg asupra problemelor de mediu si a nevoii de protectie si conservare a resurselor naturale;
Colaborarea cu alti membri ai echipei de proiect si cu alti colaboratori din afara organizatiei pentru a asigura realizarea obiectivelor proiectului.
Cerinte:

Diploma de licenta sau masterat in biologie, ecologie, conservarea mediului sau o disciplina similara;
Cunostinte solide in domeniul biologiei, ecologiei si conservarii mediului;
Abilitati excelente de comunicare si capacitati de a comunica cu publicul larg si cu grupurile de interes;
Abilitati bune de organizare si gestionare a timpului;
Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti membri ai echipei de proiect;
Capacitatea de a face fata termenelor limita stranse si de a prioritiza sarcinile in functie de importanta;
Atentie la detalii si precizie in lucrul cu datele;
Experienta anterioara in domeniul biologiei, ecologiei si conservarii mediului este un avantaj.
Este important ca Consilierul Biolog sa fie un profesionist calificat, cu o intelegere clara a principiilor si metodelor de cercetare biologica si de conservare a mediului, precum si a legislatiei si reglementarilor aplicabile. De asemenea, trebuie sa fie flexibil si deschis la invatare, deoarece domeniul biologiei si conservarii mediului evolueaza constant, iar noile tehnologii si metode de cercetare sunt introduse frecvent.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

  Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

 • COD

  COD COR 213101 - consilier biolog