.

Cod COR consilier economic


Cod COR consilier economic

Cod COR: consilier economic

Cod COR: 111211 - consilier economic


Meseria de consilier economic face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de consilier economic

Consilierul economic este o profesie relativ noua, care a luat nastere in anii '90, ca urmare a cresterii complexitatii economiei si a nevoii de a oferi consultanta si asistenta in domeniul economic. Acesti profesionisti ofera consultanta si asistenta in domeniul economic, inclusiv in domeniul fiscal, financiar, contabil si de afaceri. Ei ofera informatii si sfaturi despre cum sa gestioneze si sa maximizeze veniturile si profiturile unei companii. De asemenea, ei ofera informatii si sfaturi despre cum sa se adapteze la schimbarile economice si sa se pregateasca pentru viitor. Consilierii economici lucreaza in mod independent sau in cadrul unei companii sau institutii. Ei pot lucra in domeniul public sau privat, in functie de experienta si specializarea lor.

Model fisa de post: consilier economic

Fisa de post pentru meseria de consilier economic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consilier economic, cod COR 111211


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Iata o posibila fisa de post pentru Consilier Economic:

Titlu post: Consilier Economic

Descrierea postului:

Consilierul Economic este responsabil pentru furnizarea de asistenta si consiliere in domeniul economic pentru conducerea institutiei publice. El/ea asigura ca institutia publica ia decizii economice informate si eficiente.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul economic pentru conducerea institutiei publice
- Analizeaza si monitorizeaza evolutia economiei si a pietei pentru a furniza informatii relevante conducatorilor institutiei publice
- Furnizeaza recomandari si solutii pentru problemele economice ale institutiei publice
- Elaboreaza planuri de dezvoltare economica si strategii pentru institutia publica
- Colaboreaza cu alte institutii si organizatii pentru a dezvolta parteneriate economice si pentru a promova dezvoltarea economica
- Furnizeaza informatii si analize financiare pentru a asigura o gestionare eficienta a bugetului institutiei publice
- Monitorizeaza si implementeaza procedurile de achizitii publice ale institutiei publice

Cerinte:

- Diploma universitara in economie, finante, sau domeniul relevant
- Experienta anterioara intr-un rol similar in sectorul public sau privat
- Cunostinte profunde in domeniul economic si financiar
- Abilitati excelente de analiza si sinteza a informatiilor economice si financiare
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Etica profesionala si integritate impecabile
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Cunoasterea limbilor straine, in special a limbii tarii gazda, este de preferat

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Consilier Economic. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COD

  COD COR 111211 - consilier economic