.

Cod COR consilier forta de munca si somaj


Cod COR consilier forta de munca si somaj

Cod COR: consilier forta de munca si somaj

Cod COR: 242301 - consilier forta de munca si somaj


Meseria de consilier forta de munca si somaj face parte din grupa de baza: 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal.

Istoria meseriei de consilier forta de munca si somaj

Istoria meseriei de consilier forta de munca si somaj a inceput in anii 1920, cand guvernul federal a creat prima agentie de asistenta sociala. Agentia a fost creata pentru a ajuta persoanele aflate in nevoie sa gaseasca locuri de munca si sa se intoarca la munca. in anii 1930, guvernul federal a creat Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, care a oferit asistenta persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si a oferit consiliere si orientare profesionala. in anii 1950, guvernul federal a creat Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Servicii de Somaj, care a oferit asistenta persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si a oferit consiliere si orientare profesionala. in prezent, consilierii fortei de munca si somajului ofera asistenta persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, oferind consiliere si orientare profesionala, precum si asistenta in cautarea unui loc de munca si in obtinerea unui loc de munca.

Model fisa de post: consilier forta de munca si somaj

Fisa de post pentru meseria de consilier forta de munca si somaj


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consilier forta de munca si somaj, cod COR 242301


Grupa de baza: 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal

Titlul postului: Consilier forta de munca si somaj

Descrierea postului:

Consilierul fortei de munca si somaj este responsabil pentru furnizarea de servicii de consiliere si orientare profesionala pentru persoanele in cautarea unui loc de munca sau care doresc sa isi schimbe cariera. Acesta va oferi, de asemenea, asistenta in procesul de recrutare si selectie a candidatilor pentru angajatori.

Responsabilitati:

- Furnizarea de consiliere si orientare profesionala pentru persoanele in cautarea unui loc de munca sau care doresc sa isi schimbe cariera
- Identificarea nevoilor si a abilitatilor candidatilor si oferirea de sfaturi si sugestii pentru a ajuta la dezvoltarea carierei lor
- Furnizarea de informatii despre piata muncii, tendintele si oportunitatile de angajare
- Asistenta in procesul de recrutare si selectie a candidatilor pentru angajatori
- Furnizarea de informatii si asistenta pentru persoanele care se confrunta cu probleme de somaj sau care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile si cunostintele pentru a-si gasi un loc de munca
- Colaborarea cu alte organizatii si institutii pentru a furniza servicii de formare si dezvoltare profesionala

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul resurselor umane, psihologie sau o disciplina relevanta
- Experienta anterioara in furnizarea de servicii de consiliere si orientare profesionala
- Cunostinte solide despre piata muncii si tendintele de angajare
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Cunostinte avansate de operare a calculatorului si a programelor de birou

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Asigurare medicala privata
- Abonament la sala de fitness

Aceasta este o descriere generala a postului de consilier forta de munca si somaj. Detaliile specifice ale postului pot varia in functie de companie si de nevoile organizatiei.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 242

  Grupa Minora 242

  Specialisti in domeniul administrativ

  Specialistii in domeniul administrativ aplica diferite concepte si teorii referitoare la imbunatatirea eficientei organizatiilor si a persoanelor din cadrul acestora.

 • COR

  Grupa de baza 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal

  Specialistii in domeniul resurselor umane si de personal furnizeaza servicii legate de politicile de personal, cum ar fi recrutarea sau dezvoltarea personalului, analize ocupationale si orientare profesionala.

 • COD

  COD COR 242301 - consilier forta de munca si somaj