.

Cod COR consilier geofizician


Cod COR consilier geofizician

Cod COR: consilier geofizician

Cod COR: 211405 - consilier geofizician


Meseria de consilier geofizician face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de consilier geofizician

Consilierul geofizician este un profesionist care se ocupa de studierea si interpretarea datelor geofizice pentru a ajuta la luarea deciziilor in domeniul explorarii si exploatarii resurselor naturale. Meseria de consilier geofizician a aparut in anii 1950, cand tehnologia geofizica a inceput sa fie folosita pentru a identifica si masura caracteristicile subsolului. Acest lucru a permis companiilor sa identifice si sa exploateze cu succes resursele naturale, cum ar fi petrolul si gazele naturale. Consilierii geofizici folosesc tehnologii avansate, cum ar fi sondele de sondare, seismografele si alte instrumente pentru a colecta date geofizice. Aceste date sunt apoi analizate si interpretate pentru a oferi informatii despre structura subsolului si a ajuta la luarea deciziilor privind explorarea si exploatarea resurselor naturale.

Model fisa de post: consilier geofizician

Fisa de post pentru meseria de consilier geofizician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consilier geofizician, cod COR 211405


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlu post: Consilier Geofizician

Scopul postului:
Asigurarea consultantei specializate in domeniul geofizicii si furnizarea de solutii tehnice pentru a ajuta organizatia sa isi atinga obiectivele si sa isi imbunatateasca performanta.

Responsabilitati:

Efectuarea de analize si interpretari de date geofizice pentru a identifica si evalua resursele subterane de apa si hidrocarburi.
Furnizarea de consultanta specializata in geofizica pentru proiectele organizatiei si pentru clientii externi.
Dezvoltarea si implementarea de metode si tehnologii noi pentru a imbunatati procesele de explorare si evaluare geologica si geofizica.
Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul geofizicii, precum si la activitati de instruire si dezvoltare profesionala.
Asigurarea respectarii reglementarilor si standardelor de calitate si siguranta in activitatea de explorare si evaluare geologica si geofizica.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul geofizicii, geologiei sau discipline conexe.
Experienta relevanta in analiza si interpretarea datelor geofizice.
Cunostinte solide in utilizarea instrumentelor

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211405 - consilier geofizician