.

Cod COR consilier inginer metalurg


Cod COR consilier inginer metalurg

Cod COR: consilier inginer metalurg

Cod COR: 214606 - consilier inginer metalurg


Meseria de consilier inginer metalurg face parte din grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati.

Istoria meseriei de consilier inginer metalurg

Meseria de consilier inginer metalurg se refera la ocupatia care implica furnizarea de asistenta tehnica si consiliere in domeniul metalurgiei. Acest domeniu se refera la procesul de prelucrare a metalelor si a produselor metalice. Meseria de consilier inginer metalurg a existat de mai multe secole, incepand cu epoca medievala, cand metalurgia a devenit o parte importanta a productiei industriale. in acea perioada, metalurgii au inceput sa foloseasca tehnici avansate de prelucrare a metalelor, cum ar fi forjarea si turnarea. Aceste tehnici au fost imbunatatite in timp, iar consilierii ingineri metalurgi au devenit din ce in ce mai importante in procesul de productie. in prezent, consilierii ingineri metalurgi sunt responsabili pentru furnizarea de asistenta tehnica si consiliere in procesul de prelucrare a metalelor si produselor metalice, precum si pentru asigurarea calitatii produselor.

Model fisa de post: consilier inginer metalurg

Fisa de post pentru meseria de consilier inginer metalurg


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consilier inginer metalurg, cod COR 214606


Grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

Fisa de post pentru meseria de consilier inginer metalurg este urmatoarea:

Titlul postului: Consilier inginer metalurg

Departament: Inginerie

Raporteaza catre: Managerul departamentului de Inginerie

Scopul postului: Asigurarea consultantei si a suportului tehnic pentru proiectele de inginerie metalurgica, precum si dezvoltarea si implementarea de solutii tehnice inovatoare.

Responsabilitati principale:

- Furnizarea de consultanta si suport tehnic pentru proiectele de inginerie metalurgica, inclusiv analiza si evaluarea datelor tehnice, identificarea problemelor si dezvoltarea de solutii tehnice inovatoare.
- Dezvoltarea si implementarea de solutii tehnice inovatoare pentru a imbunatati performanta si eficienta proceselor de productie.
- Colaborarea cu echipele de proiect pentru a asigura respectarea standardelor de calitate si a termenelor de livrare.
- Identificarea si evaluarea noilor tehnologii si a tendintelor din industrie, precum si dezvoltarea de solutii tehnice pentru a raspunde acestora.
- Asigurarea respectarii normelor de siguranta si a standardelor de mediu in toate proiectele.

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul ingineriei metalurgice sau a unui domeniu similar.
- Experienta relevanta in ingineria metalurgica sau in domenii similare.
- Cunostinte solide in domeniul proceselor de productie si a tehnologiilor utilizate in industria metalurgica.
- Abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa.
- Capacitatea de a dezvolta si implementa solutii tehnice inovatoare.
- Cunostinte solide in utilizarea programelor de calcul si a altor instrumente de inginerie.

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera.
- Mediu de lucru dinamic si stimulant.
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si de viata, tichete de masa, abonament la sala de sport etc.

Aceasta fisa de post pentru meseria de consilier inginer metalurg poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele companiei.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

  Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214606 - consilier inginer metalurg