Cod COR: 214610 - consilier inginer minier
Meseria de consilier inginer minier face parte din grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati.
Consilierul inginer minier este o profesie veche, care se remarca prin cunoasterea si aplicarea principiilor si tehnicilor de exploatare a resurselor minerale. Acest domeniu a fost practicat de-a lungul istoriei, incepand cu epoca preistorica, cand oamenii au inceput sa exploateze minele de sare si minele de fier. in secolul al XVIII-lea, cand industria miniera a inceput sa se dezvolte, au aparut si consilierii ingineri minieri. Acestia au fost responsabili pentru planificarea si implementarea proiectelor de exploatare a resurselor minerale, precum si pentru asigurarea sigurantei si a eficientei in exploatarea acestora. in prezent, consilierii ingineri minieri sunt responsabili pentru planificarea si implementarea proiectelor de exploatare a resurselor minerale, precum si pentru asigurarea sigurantei si a eficientei in exploatarea acestora.
Fisa de post pentru meseria de consilier inginer minier
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: consilier inginer minier, cod COR 214610
Fisa de post pentru meseria de Consilier Inginer Minier
1. Descrierea postului:
Consilierul Inginer Minier este responsabil pentru furnizarea de consultanta tehnica si de afaceri in domeniul ingineriei miniere. Acesta va lucra in stransa colaborare cu echipele de proiect si cu clientii pentru a dezvolta solutii inovatoare si eficiente pentru problemele legate de extractia si prelucrarea minereurilor.
2. Responsabilitati:
- Furnizarea de consultanta tehnica si de afaceri in domeniul ingineriei miniere
- Dezvoltarea de solutii inovatoare si eficiente pentru problemele legate de extractia si prelucrarea minereurilor
- Lucrul in stransa colaborare cu echipele de proiect si cu clientii pentru a identifica nevoile si cerintele acestora
- Realizarea de analize si evaluari tehnice pentru a identifica problemele si a dezvolta solutii
- Furnizarea de asistenta tehnica si de afaceri clientilor in ceea ce priveste proiectele de inginerie miniera
- Dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul ingineriei miniere
- Participarea la intalniri si prezentari pentru a prezenta solutiile dezvoltate si pentru a discuta cu clientii si cu echipele de proiect
3. Cerinte:
- Diploma de licenta in inginerie miniera sau o disciplina similara
- Experienta relevanta in domeniul ingineriei miniere
- Cunostinte solide in domeniul ingineriei miniere si a proceselor de extractie si prelucrare a minereurilor
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Abilitati de lucru in echipa si de colaborare
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Abilitati de analiza si rezolvare a problemelor
- Cunostinte avansate de limba engleza
4. Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru stimulativ si dinamic
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale
5. Locatie:
Consilierul Inginer Minier va lucra in principal in birou, dar va fi nevoie sa se deplaseze la locatii de proiect si la intalniri cu clientii. Locatia postului poate varia in functie de proiecte si de nevoile companiei.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.