.

Cod COR consilier inginer petrolist


Cod COR consilier inginer petrolist

Cod COR: consilier inginer petrolist

Cod COR: 214618 - consilier inginer petrolist


Meseria de consilier inginer petrolist face parte din grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati.

Istoria meseriei de consilier inginer petrolist

Consilierul inginer petrolist este o profesie relativ noua, care a luat nastere in anii '90, ca urmare a nevoii de a oferi servicii specializate in domeniul petrolului si gazelor. Acesti consilieri sunt specializati in analiza si evaluarea rezervelor de petrol si gaz, precum si in identificarea si exploatarea resurselor de petrol si gaz. Ei ofera consultanta si asistenta tehnica in domeniul petrolului si gazelor, precum si in domeniul tehnologiilor de explorare si dezvoltare. De asemenea, acestia ofera asistenta in proiectarea si implementarea proiectelor de explorare si dezvoltare, precum si in managementul resurselor de petrol si gaz. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru monitorizarea si evaluarea performantelor proiectelor de explorare si dezvoltare si pentru asigurarea conformitatii cu standardele si reglementarile in vigoare.

Model fisa de post: consilier inginer petrolist

Fisa de post pentru meseria de consilier inginer petrolist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consilier inginer petrolist, cod COR 214618


Grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

Fisa de post pentru meseria de consilier inginer petrolist

Titlul postului: Consilier inginer petrolist

Departament: Inginerie

Raporteaza catre: Managerul de proiect

Scopul postului: Asigurarea consultantei tehnice si a expertizei in domeniul petrolului si gazelor naturale, pentru a sprijini proiectele de explorare si productie a companiei.

Responsabilitati principale:

- Furnizarea de consultanta tehnica si expertiza in domeniul petrolului si gazelor naturale, pentru a sprijini proiectele de explorare si productie a companiei.
- Identificarea si evaluarea riscurilor tehnice si a problemelor legate de proiecte, precum si furnizarea de solutii si recomandari pentru a le rezolva.
- Dezvoltarea si implementarea de strategii si planuri de actiune pentru a imbunatati performanta si eficienta operatiunilor de explorare si productie.
- Colaborarea cu echipele de proiect si cu alte departamente ale companiei pentru a asigura o comunicare eficienta si o coordonare adecvata a activitatilor.
- Monitorizarea si evaluarea performantei proiectelor, precum si furnizarea de rapoarte si analize periodice.
- Participarea la intalniri si discutii cu partenerii si furnizorii de servicii pentru a asigura o buna colaborare si a identifica oportunitati de imbunatatire a operatiunilor.

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul ingineriei petroliere sau o specializare similara.
- Experienta relevanta in domeniul petrolului si gazelor naturale, cu o buna intelegere a proceselor de explorare si productie.
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare, cu capacitatea de a lucra cu echipe diverse si de a comunica cu partenerii si furnizorii de servicii.
- Capacitatea de a identifica si evalua riscurile tehnice si de a furniza solutii si recomandari adecvate.
- Abilitati excelente de analiza si evaluare a datelor, cu capacitatea de a furniza rapoarte si analize periodice.
- Cunostinte solide de limba engleza, atat in scris cat si oral.

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv, in functie de experienta si performanta.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cadrul companiei.
- Mediu de lucru dinamic si stimulant, cu o cultura organizationala orientata spre performanta si inovatie.
- Beneficii suplimentare, precum asigurare medicala privata, tichete de masa, abonament la sala de fitness etc.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

  Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214618 - consilier inginer petrolist