Cod COR: 214905 - consilier inginer prelucrarea sticlei si ceramicii
Meseria de consilier inginer prelucrarea sticlei si ceramicii face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.
Meseria de consilier inginer prelucrarea sticlei si ceramicii se refera la procesul de prelucrare a sticlei si ceramicii, care a fost practicat de-a lungul istoriei. Acest proces a inceput in antichitate, cand sticla si ceramica erau prelucrate manual pentru a crea obiecte decorative si utilitare. In secolele urmatoare, tehnologia a evoluat, permitand prelucrarea sticlei si ceramicii la scara industriala. In prezent, consilierii ingineri prelucrarea sticlei si ceramicii sunt responsabili pentru proiectarea si fabricarea produselor din sticla si ceramica, precum si pentru asigurarea calitatii produselor. Ei folosesc tehnologii avansate, cum ar fi prelucrarea laserului si a cnc-ului, pentru a crea produse de inalta calitate.
Fisa de post pentru meseria de consilier inginer prelucrarea sticlei si ceramicii
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: consilier inginer prelucrarea sticlei si ceramicii, cod COR 214905
Titlul postului: Consilier inginer prelucrarea sticlei si ceramicii
Descrierea postului:
Consilierul inginer prelucrarea sticlei si ceramicii este responsabil pentru furnizarea de consultanta tehnica si suport clientilor in ceea ce priveste prelucrarea sticlei si ceramicii. Acesta va lucra in stransa colaborare cu clientii pentru a intelege nevoile lor si pentru a oferi solutii personalizate pentru a satisface aceste nevoi. Consilierul inginer prelucrarea sticlei si ceramicii va fi responsabil pentru dezvoltarea si implementarea de solutii tehnice, precum si pentru furnizarea de instruire si suport tehnic clientilor.
Responsabilitati:
- Furnizarea de consultanta tehnica si suport clientilor in ceea ce priveste prelucrarea sticlei si ceramicii
- Lucrul in stransa colaborare cu clientii pentru a intelege nevoile lor si pentru a oferi solutii personalizate pentru a satisface aceste nevoi
- Dezvoltarea si implementarea de solutii tehnice
- Furnizarea de instruire si suport tehnic clientilor
- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice
- Monitorizarea si raportarea performantei produselor si serviciilor
Cerinte:
- Diploma de licenta in inginerie sau o disciplina tehnica relevanta
- Experienta anterioara in prelucrarea sticlei si ceramicii
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Abilitatea de a lucra intr-un mediu de echipa
- Abilitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Cunostinte avansate de utilizare a computerului si a software-ului relevant
Beneficii:
- Pachet salarial competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cariera
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale
Aceasta este o descriere generala a postului de consilier inginer prelucrarea sticlei si ceramicii si nu include toate responsabilitatile si cerintele specifice ale postului. Candidatii interesati ar trebui sa aiba o experienta anterioara in prelucrarea sticlei si ceramicii si sa fie capabili sa lucreze intr-un mediu de echipa.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.