Cod COR: 214106 - consilier inginer textile, pielarie
Meseria de consilier inginer textile, pielarie face parte din grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie.
si incaltaminte Istoria meseriei de consilier inginer textile, pielarie si incaltaminte se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, industria textilelor si a pielariei a cunoscut o dezvoltare rapida, iar consilierii ingineri au fost angajati pentru a oferi sfaturi si informatii despre produsele si procesele de fabricatie. Acestia au fost responsabili pentru a asigura ca produsele erau fabricate la standarde ridicate si ca erau adecvate pentru a satisface cerintele clientilor. In anii 1900, industria incaltamintei a cunoscut o crestere semnificativa, iar consilierii ingineri au fost angajati pentru a oferi sfaturi si informatii despre produsele si procesele de fabricatie. Acestia au fost responsabili pentru a asigura ca produsele erau fabricate la standarde ridicate si ca erau adecvate pentru a satisface cerintele clientilor. In prezent, consilierii ingineri textile, pielarie si incaltaminte sunt responsabili pentru a oferi sfaturi si informatii despre produsele si procesele de fabricatie, precum si pentru a asigura ca produsele sunt fabricate la standarde ridicate si sunt adecvate pentru a satisface cerintele clientilor.
Fisa de post pentru meseria de consilier inginer textile, pielarie
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: consilier inginer textile, pielarie, cod COR 214106
Titlu post: Consilier Inginer Textil / Pielarie
Scopul postului: Furnizarea de consiliere si asistenta tehnica in ceea ce priveste dezvoltarea si productia de produse textile si articole din piele
Responsabilitati:
Furnizarea de consultanta tehnica clientilor cu privire la dezvoltarea si productia de produse textile si articole din piele;
Asistenta clientilor in dezvoltarea specificatiilor de produs, design si constructie;
Verificarea si analizarea specificatiilor de materiale si aprobarea materialelor pentru utilizare in productie;
Monitorizarea proceselor de productie si asigurarea respectarii standardelor de calitate;
Verificarea si aprobarea mostrelor de produse inainte de livrarea catre clienti;
Evaluarea si interpretarea rezultatelor testelor de calitate si furnizarea de recomandari pentru imbunatatirea calitatii produselor;
Dezvoltarea si implementarea de programe de instruire pentru personalul de productie;
Participarea la procesul de dezvoltare de produse noi si la testarea acestora.
Cerinte:
Studii superioare in domeniul ingineriei textile si pielariei sau o experienta relevanta in productie sau in calitate;
Cunoasterea proceselor de productie si a materialelor utilizate in industria textila si a pielariei;
Excelente abilitati de comunicare si de lucru in echipa;
Capacitatea de a gasi solutii creative si inovatoare pentru problemele tehnice;
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat, pentru comunicarea cu clientii si furnizorii internationali.
Beneficii:
Oportunitati de avansare si dezvoltare profesionala;
Mediu de lucru dinamic si stimulant;
Pachet salarial competitiv;
Asigurare medicala si alte beneficii sociale.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii tehnologi si de productie conduc cercetari si proiecteaza, organizeaza si supervizeaza construirea, functionarea si intretinerea instalatiilor. Acestia stabilesc programe pentru coordonarea activitatilor de productie, de evaluare a eficientei costurilor si a sigurantei.