.

Cod COR consilier pedolog


Cod COR consilier pedolog

Cod COR: consilier pedolog

Cod COR: 211417 - consilier pedolog


Meseria de consilier pedolog face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de consilier pedolog

Meseria de consilier pedolog a luat nastere in anii 1950, cand specialistii in domeniul agriculturii au inceput sa se concentreze asupra solului si a modului in care acesta poate fi folosit pentru a obtine produse agricole mai bune. Acestia au inceput sa studieze solul si sa dezvolte metode de a-l imbunatati, astfel incat sa poata fi folosit pentru a obtine produse agricole mai bune. Acestia au dezvoltat tehnici de analiza a solului si au inceput sa ofere sfaturi agricultorilor despre cum sa foloseasca solul pentru a obtine produse mai bune. Acestia au devenit cunoscuti sub numele de consilieri pedologi. In prezent, consilierii pedologi ofera sfaturi agricultorilor despre cum sa foloseasca solul pentru a obtine produse mai bune si cum sa-l protejeze de eroziune si alte probleme. De asemenea, acestia ofera sfaturi despre cum sa foloseasca tehnologia pentru a imbunatati solul si cum sa-l foloseasca pentru a obtine produse mai bune.

Model fisa de post: consilier pedolog

Fisa de post pentru meseria de consilier pedolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consilier pedolog, cod COR 211417


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlul postului: Consilier pedolog
Scopul postului: Furnizarea de consultanta si asistenta tehnica specializata in domeniul pedologic pentru a sprijini activitatile de gestionare a solurilor si de protectie a mediului.
Responsabilitati si sarcini:
Furnizarea de consultanta si asistenta tehnica specializata in domeniul pedologic pentru a sprijini activitatile de gestionare a solurilor si de protectie a mediului.
Identificarea si evaluarea riscurilor asociate cu activitatile care afecteaza solurile si mediul.
Dezvoltarea si implementarea de strategii si programe de management al solurilor si de protectie a mediului.
Realizarea de cercetare si analiza de date pentru a identifica problemele si pentru a dezvolta solutii specifice in domeniul pedologic.
Elaborarea de rapoarte si documente tehnice in domeniul pedologic si de protectie a mediului.
Colaborarea cu alte departamente si organizatii implicate in gestionarea solurilor si a mediului pentru a dezvolta si implementa politici si programe integrate.
Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare pentru a sprijini activitatile de gestionare a solurilor si de protectie a mediului.
Actualizarea si imbunatatirea continua a cunostintelor si abilitatilor in domeniul pedologic si in domeniul de protectie a mediului.
Calificari si competente:
Studii superioare finalizate in domeniul pedologic, al geologiei, al biologiei sau al unei discipline similare.
Minim 3 ani de experienta relevanta in domeniul pedologic sau in domenii similare.
Cunostinte solide in domeniul pedologic, inclusiv de sol, de clasificare a solurilor, de proprietatile solurilor si de procesele de degradare a solului.
Cunostinte solide de legislatie si reglementari in domeniul protectiei mediului.
Capacitatea de a analiza si interpreta date pedologice si de a elabora rapoarte si documente specifice.
Abilitati bune de comunicare si relationare, inclusiv capacitatea de a comunica informatii tehnice complexe catre publicul larg.
Abilitati bune de gestionare a timpului si a sarcinilor multiple.
Cunostinte solide de operare a sistemelor informatice si a aplicatiilor software aferente.
Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente si organizatii.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211417 - consilier pedolog