.

Cod COR consilier prezidential


Cod COR consilier prezidential

Cod COR: consilier prezidential

Cod COR: 111229 - consilier prezidential


Meseria de consilier prezidential face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de consilier prezidential

Consilierul prezidential este o profesie veche, care se remarca prin asistarea si consilierea presedintelui in luarea deciziilor politice. Acest post a fost creat in Statele Unite in anul 1789, cand George Washington a numit primul consilier prezidential, Alexander Hamilton. De atunci, consilierii prezidentiali au jucat un rol important in guvernarea tarii, oferind sfaturi si consiliere presedintelui si ajutand la luarea deciziilor politice. Acest post a evoluat in timp, devenind mai complex si mai divers in functie de nevoile presedintelui si ale tarii. Astazi, consilierii prezidentiali sunt responsabili pentru oferirea de sfaturi si consiliere presedintelui si pentru ajutarea la luarea deciziilor politice si strategice.

Model fisa de post: consilier prezidential

Fisa de post pentru meseria de consilier prezidential


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consilier prezidential, cod COR 111229


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Iata o posibila fisa de post pentru Consilier Prezidential:

Titlu post: Consilier Prezidential

Descrierea postului:

Consilierul Prezidential este un oficial public care ofera sfaturi si asistenta in problemele politice, economice si sociale care afecteaza guvernul si tara. Aceasta este o pozitie de inalta incredere si implica o stransa colaborare cu presedintele si cu alti oficiali de guvernare.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Asistarea presedintelui in dezvoltarea si implementarea politicilor si a strategiilor nationale
- Identificarea problemelor politice, economice si sociale care afecteaza guvernul si tara si formularea de solutii adecvate
- Gestionarea relatiilor publice si a comunicarii cu mass-media si cu publicul, in colaborare cu alti membri ai echipei prezidentiale
- Participarea la intalniri si negocieri cu oficiali straini si cu lideri internationali
- Acordarea de sfaturi si recomandari privind politica interna si externa si problemele legate de securitatea nationala
- Furnizarea de asistenta in elaborarea discursurilor si a mesajelor prezidentiale
- Monitorizarea si analizarea evolutiilor politice, economice si sociale la nivel national si international si raportarea acestora presedintelui
- Asistarea presedintelui in luarea deciziilor importante si in gestionarea crizelor

Cerinte:

- Diploma de licenta in stiinte politice, economie, drept sau un domeniu relevant
- Experienta anterioara intr-o pozitie similara sau intr-un domeniu relevant
- Cunoasterea legilor si a reglementarilor in domeniul administratiei publice si politicilor guvernamentale
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Abilitati excelente de cercetare si analiza
- Disponibilitatea pentru a calatori si pentru a participa la intalniri la nivel international
- Etica profesionala si integritate impecabila
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor.

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Consilier Prezidential. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COD

  COD COR 111229 - consilier prezidential