.

Cod COR constructor de acoperisuri


Cod COR constructor de acoperisuri

Cod COR: constructor de acoperisuri

Cod COR: 712102 - constructor de acoperisuri


Meseria de constructor de acoperisuri face parte din grupa de baza: 7121 Constructori de acoperisuri.

Istoria meseriei de constructor de acoperisuri

Meseria de constructor de acoperisuri a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Acoperisurile au fost folosite pentru a proteja cladirile de intemperii si au fost construite din materiale precum lemn, piatra, lut, stuf si chiar metal. Acoperisurile au evoluat in timp, de la simple acoperisuri de stuf la acoperisuri complexe din metal, tigla sau tabla. Acoperisurile moderne sunt construite din materiale durabile si rezistente la intemperii, precum tigla, tabla sau metal, si sunt proiectate pentru a oferi protectie si durabilitate. Constructorii de acoperisuri sunt responsabili pentru proiectarea, instalarea si intretinerea acoperisurilor, asigurandu-se ca acestea sunt construite corect si sunt in siguranta.

Model fisa de post: constructor de acoperisuri

Fisa de post pentru meseria de constructor de acoperisuri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: constructor de acoperisuri, cod COR 712102


Grupa de baza: 7121 Constructori de acoperisuri

FISA DE POST

Titlu: Constructor de acoperisuri

Descrierea postului:

Constructorul de acoperisuri este responsabil pentru construirea, repararea si intretinerea acoperisurilor. Acesta trebuie sa lucreze in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte toate regulile de siguranta.

Responsabilitati si sarcini:

- Prezenta la locul de munca in timpul programului stabilit;

- Executa lucrari de constructie si reparatii la acoperisuri;

- Utilizeaza echipamente si materiale adecvate pentru a asigura calitatea lucrarilor;

- Respecta toate regulile de siguranta si standardele de calitate;

- Monitorizeaza si verifica calitatea lucrarilor;

- Asigura curatenia si ordinea pe santier;

- Comunica cu clientii si furnizorii pentru a rezolva problemele aparute;

- Respecta termenele limita stabilite pentru lucrarile de constructie si reparatii.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul constructiilor;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice in domeniul constructiilor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si spirit de organizare;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Permis de conducere si cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7121 Constructori de acoperisuri

  Constructorii de acoperisuri se ocupa cu construirea si repararea acoperisurilor pe toate tipurile de cladiri, folosind unul sau mai multe tipuri de materiale.

 • COD

  COD COR 712102 - constructor de acoperisuri