.

Cod COR constructor linii tramvai


Cod COR constructor linii tramvai

Cod COR: constructor linii tramvai

Cod COR: 711908 - constructor linii tramvai


Meseria de constructor linii tramvai face parte din grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de constructor linii tramvai

Meseria de constructor de linii de tramvai a existat de mai multe decenii. A inceput in anii 1800, cand s-au construit primele linii de tramvai in Europa. Aceste linii au fost construite pentru a oferi o modalitate mai rapida si mai ieftina de transport pentru calatorii. Constructorii de linii de tramvai au fost responsabili pentru proiectarea si construirea traseelor, precum si pentru instalarea si intretinerea liniilor de tramvai. Acest lucru a necesitat cunostinte de inginerie si abilitati de constructie. in prezent, constructorii de linii de tramvai sunt responsabili pentru proiectarea si construirea traseelor, precum si pentru instalarea si intretinerea liniilor de tramvai. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea sigurantei si confortului calatorilor.

Model fisa de post: constructor linii tramvai

Fisa de post pentru meseria de constructor linii tramvai


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: constructor linii tramvai, cod COR 711908


Grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST

Titlu post: Constructor linii tramvai

Descrierea postului:

Constructorul linii tramvai este responsabil pentru construirea, intretinerea si repararea liniei de tramvai. Acesta trebuie sa asigure ca linia de tramvai este in siguranta si functionala.

Responsabilitati si sarcini:

- Construirea, intretinerea si repararea liniei de tramvai;

- Verificarea si intretinerea echipamentelor si a infrastructurii liniei de tramvai;

- Monitorizarea si imbunatatirea performantei liniei de tramvai;

- Asigurarea sigurantei si functionalitatii liniei de tramvai;

- Lucrul in echipa cu alti membri ai echipei de constructie a liniei de tramvai;

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta.

Competente si calificari:

- Experienta in constructia si intretinerea liniei de tramvai;

- Cunostinte tehnice si de reparatii;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de problem solving;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Permis de conducere.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii constructori si asimilatii acestora care nu sunt clasificati in alta parte in grupa minora 711 - Muncitori constructori si asimilati. De exemplu, grupa de baza include lucratori in demolare, lucratori in intretinerea clopotnitelor, semineurilor si cosurilor industriale, muncitori in ridicarea schelelor.

 • COD

  COD COR 711908 - constructor linii tramvai