.

Cod COR constructor-montator de structuri metalice


Cod COR constructor-montator de structuri metalice

Cod COR: constructor-montator de structuri metalice

Cod COR: 721421 - constructor-montator de structuri metalice


Meseria de constructor-montator de structuri metalice face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de constructor-montator de structuri metalice

Meseria de constructor-montator de structuri metalice se refera la construirea si montarea structurilor metalice, cum ar fi structuri de rezistenta, structuri de acoperis, structuri de poduri si alte structuri metalice. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea, cand au fost construite primele structuri metalice. Acestea au fost folosite pentru a construi poduri, cladiri si alte structuri. in secolul al XIX-lea, tehnologia s-a imbunatatit, iar constructia de structuri metalice a devenit mai usoara si mai ieftina. Acest lucru a permis construirea unor structuri metalice mai complexe si mai rezistente. in prezent, constructorii-montatorii de structuri metalice folosesc tehnologii avansate pentru a construi structuri metalice rezistente si durabile.

Model fisa de post: constructor-montator de structuri metalice

Fisa de post pentru meseria de constructor-montator de structuri metalice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: constructor-montator de structuri metalice, cod COR 721421


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

FISA DE POST

Titlu post: Constructor-montator de structuri metalice

Descrierea postului:

Constructor-montatorul de structuri metalice este responsabil pentru construirea si montarea structurilor metalice, precum si pentru asamblarea si instalarea acestora. Acesta trebuie sa respecte standardele de calitate si sa se asigure ca toate structurile sunt construite si montate corect si in siguranta.

Responsabilitati:

- Construirea si montarea structurilor metalice conform planurilor si specificatiilor

- Asamblarea si instalarea structurilor metalice

- Verificarea si testarea structurilor metalice pentru a se asigura ca sunt construite si montate corect si in siguranta

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru construirea si montarea structurilor metalice

- Respectarea standardelor de calitate si a regulilor de siguranta

- Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate sarcinile sunt indeplinite la timp si corect

Competente:

- Experienta in constructia si montarea structurilor metalice

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de planificare si organizare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de citire si interpretare a planurilor si a specificatiilor

- Abilitati de respectare a standardelor de calitate si a regulilor de siguranta

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721421 - constructor-montator de structuri metalice