.

Cod COR constructor restaurator de orgi


Cod COR constructor restaurator de orgi

Cod COR: constructor restaurator de orgi

Cod COR: 731213 - constructor restaurator de orgi


Meseria de constructor restaurator de orgi face parte din grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale.

Istoria meseriei de constructor restaurator de orgi

Meseria de constructor restaurator de orgi este una veche, care se remarca prin arta si tehnica de a construi si restaura orgi. Acest domeniu a fost practicat de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVII-lea, cand au fost construite primele orgi mecanice. In secolul al XVIII-lea, orgile mecanice au devenit mai complexe, iar constructia si restaurarea lor a devenit o arta. In secolul al XIX-lea, orgile mecanice au devenit mai sofisticate, iar constructia si restaurarea lor a devenit o stiinta. In prezent, constructorii restauratori de orgi folosesc tehnologii avansate pentru a construi si restaura orgi, folosind materiale de cea mai buna calitate. Acestia trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul constructiei si restaurarii orgilor, precum si abilitati practice pentru a construi si restaura orgi la standarde inalte.

Model fisa de post: constructor restaurator de orgi

Fisa de post pentru meseria de constructor restaurator de orgi


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: constructor restaurator de orgi, cod COR 731213


Grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

FISA DE POST

Titlu: Constructor restaurator de orgi

Descrierea postului:

Constructorul restaurator de orgi este responsabil pentru restaurarea, repararea si intretinerea orgilor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre constructia si functionarea orgilor si sa fie capabil sa lucreze cu precizie si atentie la detalii.

Responsabilitati:

-Restaurarea si repararea orgilor vechi si deteriorate;

-inlocuirea si repararea pieselor si componentelor orgilor;

-Verificarea si reglarea orgilor;

-intretinerea si curatarea orgilor;

-Instalarea si configurarea orgilor;

-Testarea orgilor pentru a se asigura ca functioneaza corect;

-Consultarea cu clientii pentru a stabili cerintele si nevoile lor;

-Documentarea tuturor lucrarilor efectuate.

Competente:

-Cunostinte solide despre constructia si functionarea orgilor;

-Abilitati de reparare si intretinere;

-Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor;

-Abilitati de comunicare si relationare cu clientii;

-Abilitati de lucru in echipa;

-

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

  Muncitorii calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale confectioneaza, asambleaza, repara, regleaza, restaureaza instrumentele muzicale si realizeaza acordarea acestora la inaltimea sunetului necesar, cu unelte manuale sau electrice. Acestia, de obicei, se specializeaza pentru un singur tip de instrument, cum ar fi instrumente cu coarde, instrumente de suflat din trestie, instrumente de percutie, instrumente de suflat din alama.

 • COD

  COD COR 731213 - constructor restaurator de orgi