.

Cod COR constructor structuri monolite


Cod COR constructor structuri monolite

Cod COR: constructor structuri monolite

Cod COR: 711404 - constructor structuri monolite


Meseria de constructor structuri monolite face parte din grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati.

Istoria meseriei de constructor structuri monolite

Meseria de constructor de structuri monolite a existat de mai multe secole, incepand cu constructia de ziduri si turnuri in antichitate. Acest tip de constructie a fost folosit in mod extensiv in perioada medievala, cand au fost construite catedrale si biserici din piatra. in secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat, permitand construirea de structuri monolite mai mari si mai complexe. Acestea au fost folosite pentru a construi poduri, diguri si alte structuri de rezistenta. in prezent, aceasta meserie este folosita pentru a construi cladiri, poduri si alte structuri de rezistenta, precum si pentru a restaura si intretine structuri existente.

Model fisa de post: constructor structuri monolite

Fisa de post pentru meseria de constructor structuri monolite


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: constructor structuri monolite, cod COR 711404


Grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Constructor structuri monolite

Descrierea postului:

Constructorul structurilor monolite este responsabil pentru proiectarea, construirea si intretinerea structurilor monolite. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul constructiilor si sa fie capabil sa lucreze in conditii de siguranta.

Responsabilitati si sarcini:

- Proiectarea si construirea structurilor monolite, in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate

- Utilizarea echipamentelor si materialelor adecvate pentru constructia structurilor monolite

- Monitorizarea si verificarea calitatii lucrarilor de constructie

- Asigurarea respectarii normelor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului

- Mentinerea si intretinerea structurilor monolite

- Asigurarea unui nivel adecvat de calitate si eficienta in executarea lucrarilor

- Colaborarea cu echipele de proiectare si de constructie pentru a asigura succesul proiectului

- Rezolvarea problemelor tehnice si a altor probleme aparute in timpul constructiei

- Respectarea termenelor limita si a bugetului alocat

Cerinte:

- Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati in domeniul constructiilor

- Experienta anterioara in domeniul constructiilor

- Cunostinte solide in domeniul constructiilor si al tehnologiilor de constructie

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de organizare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

  Muncitorii constructori in lucrari de beton si asimilatii acestora ridica cadrele si structurile de beton armat, construiesc forme pentru turnarea betonului, consolideaza suprafete de beton, cimenteaza deschideri din pereti sau cofraje pentru puturi, finiseaza si repara suprafete de ciment si efectueaza lucrari de pardoseala cu mozaic.

 • COD

  COD COR 711404 - constructor structuri monolite