.

Cod COR consul general


Cod COR consul general

Cod COR: consul general

Cod COR: 111206 - consul general


Meseria de consul general face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de consul general

Consulatul general este o functie diplomatica de inalt rang care se ocupa de relatiile dintre doua tari. Functia a fost creata in secolul al XVIII-lea, in timpul Revolutiei Franceze, pentru a ajuta la mentinerea relatiilor diplomatice intre statele europene. Consulii generali au fost responsabili pentru promovarea comertului si a investitiilor intre tari, precum si pentru apararea drepturilor cetatenilor straini in tara gazda. In prezent, consulii generali sunt responsabili pentru promovarea relatiilor economice, culturale si politice intre tari, precum si pentru apararea drepturilor cetatenilor straini in tara gazda.

Model fisa de post: consul general

Fisa de post pentru meseria de consul general


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consul general, cod COR 111206


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Iata o posibila fisa de post pentru Consul General:

Titlu post: Consul General

Descrierea postului:

Consulul General este un functionar guvernamental care reprezinta interesele nationale ale tarii sale intr-un oras sau regiune straina. El/ea are responsabilitatea de a promova relatiile economice, culturale si politice intre tara sa si tara gazda. De asemenea, este responsabil pentru protectia si asistenta cetatenilor si intreprinderilor din tara sa care se afla in zona sa de jurisdictie.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Reprezinta tara sa intr-un oras sau regiune straina
- Promoveaza relatiile economice, culturale si politice intre tara sa si tara gazda
- Furnizeaza asistenta si protectie cetatenilor si intreprinderilor din tara sa care se afla in zona sa de jurisdictie
- Analizeaza si monitorizeaza evolutia politicilor si proceselor din tara gazda si furnizeaza informatii relevante tarii sale
- Colaboreaza cu autoritatile locale si cu alti agenti diplomatici pentru a promova interesele tarii sale
- Furnizeaza servicii consulare, cum ar fi eliberarea de vize si documente de calatorie, si ofera asistenta consulara cetatenilor sai
- Comunica si interactioneaza cu mass-media si cu publicul pentru a informa si a educa cu privire la activitatea diplomatica si consulara a tarii sale
- Furnizeaza rapoarte si analize pentru problemele diplomatice si consolare

Cerinte:

- Diploma universitara in relatii internationale, economie, drept, sau politica
- Experienta de lucru in sectorul public sau privat, in pozitii de conducere sau in functii similare
- Cunoasterea profunda a politicilor si a proceselor diplomatice si consulare
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Etica profesionala si integritate impecabile
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Cunoasterea limbilor straine, in special a limbii tarii gazda, este obligatorie

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Consul General. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COD

  COD COR 111206 - consul general