.

Cod COR consultant in resurse umane


Cod COR consultant in resurse umane

Cod COR: consultant in resurse umane

Cod COR: 242317 - consultant in resurse umane


Meseria de consultant in resurse umane face parte din grupa de baza: 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal.

Istoria meseriei de consultant in resurse umane

Consultanta in resurse umane a devenit o profesie relativ noua, incepand sa se dezvolte in anii '60 si '70. Aceasta profesie a crescut in popularitate in anii '80 si '90, cand companiile au inceput sa se concentreze mai mult pe managementul resurselor umane si pe cresterea productivitatii angajatilor. Consultantii in resurse umane sunt angajati de companii pentru a oferi asistenta si sfaturi in ceea ce priveste recrutarea, angajarea, formarea si dezvoltarea angajatilor. De asemenea, ei pot oferi asistenta si sfaturi in ceea ce priveste politicile si procedurile de resurse umane, precum si in ceea ce priveste managementul conflictelor si al relatiilor angajati-angajator. Consultantii in resurse umane sunt, de asemenea, responsabili pentru a asigura ca angajatii sunt tratati corect si ca sunt indeplinite toate cerintele legale si de reglementare.

Model fisa de post: consultant in resurse umane

Fisa de post pentru meseria de consultant in resurse umane


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: consultant in resurse umane, cod COR 242317


Grupa de baza: 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal

Fisa de post pentru meseria de consultant in resurse umane trebuie sa includa urmatoarele informatii:

1. Titlul postului: Consultant in Resurse Umane
2. Scopul postului: Asigurarea unei bune gestionari a resurselor umane ale companiei, prin intermediul unor strategii si politici eficiente.
3. Responsabilitati principale:
- Identificarea nevoilor de resurse umane ale companiei si dezvoltarea unor planuri de recrutare si selectie adecvate;
- Realizarea de interviuri si evaluari ale candidatilor, precum si selectarea celor mai potriviti pentru posturile disponibile;
- Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri de resurse umane, inclusiv politici de compensare si beneficii, politici de dezvoltare a carierei si politici de evaluare a performantei;
- Furnizarea de consultanta si suport pentru managerii de departamente in probleme legate de resurse umane;
- Monitorizarea si raportarea performantelor angajatilor, precum si identificarea si gestionarea problemelor de performanta;
- Dezvoltarea si implementarea de programe de dezvoltare a angajatilor, inclusiv programe de formare si dezvoltare a competentelor;
- Asigurarea conformitatii cu legislatia si reglementarile privind resursele umane.

4. Cerinte de calificare:
- Studii superioare in domeniul resurselor umane sau o experienta relevanta in domeniu;
- Cunostinte solide despre legislatia si reglementarile privind resursele umane;
- Abilitati excelente de comunicare si negociere;
- Abilitati de planificare si organizare;
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu managerii de departamente;
- Abilitati de analiza si rezolvare a problemelor.

5. Conditii de munca:
- Program de lucru full-time;
- Posibilitatea de a lucra in birou sau de a lucra de acasa;
- Posibilitatea de a calatori in interes de serviciu;
- Salariu competitiv si beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si de viata, concediu platit si bonusuri de performanta.

Aceasta fisa de post pentru consultant in resurse umane ar trebui sa ofere o imagine clara a responsabilitatilor si cerintelor de calificare pentru acest post, astfel incat candidatii sa poata decide daca sunt potriviti pentru aceasta pozitie si sa stie ce sa astepte in ceea ce priveste conditiile de munca si beneficiile.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 242

  Grupa Minora 242

  Specialisti in domeniul administrativ

  Specialistii in domeniul administrativ aplica diferite concepte si teorii referitoare la imbunatatirea eficientei organizatiilor si a persoanelor din cadrul acestora.

 • COR

  Grupa de baza 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal

  Specialistii in domeniul resurselor umane si de personal furnizeaza servicii legate de politicile de personal, cum ar fi recrutarea sau dezvoltarea personalului, analize ocupationale si orientare profesionala.

 • COD

  COD COR 242317 - consultant in resurse umane