.

Cod COR contabil


Cod COR contabil

Cod COR: contabil

Cod COR: 331302 - contabil


Meseria de contabil face parte din grupa de baza: 3313 Specialisti in contabilitate si asimilati.

Istoria meseriei de contabil

Meseria de contabil a existat de mai multe secole, incepand cu perioada medievala. in acea perioada, contabilii erau responsabili de intocmirea documentelor financiare si de monitorizarea tranzactiilor comerciale. in secolul al XVIII-lea, contabilitatea a devenit mai sofisticata, iar contabilii au inceput sa utilizeze sisteme de contabilitate mai complexe. Acest lucru a permis companiilor sa-si monitorizeze mai bine activitatile financiare si sa ia decizii mai informate. in secolul al XIX-lea, contabilitatea a devenit mai profesionala, iar contabilii au inceput sa se specializeze in diferite domenii, cum ar fi contabilitatea financiara, contabilitatea de gestiune si contabilitatea fiscala. in prezent, contabilitatea este un domeniu complex si diversificat, care necesita cunostinte si abilitati specializate. Contabilii sunt responsabili de intocmirea documentelor financiare, de monitorizarea tranzactiilor si de asigurarea conformitatii cu reglementarile fiscale.

Model fisa de post: contabil

Fisa de post pentru meseria de contabil


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: contabil, cod COR 331302


Grupa de baza: 3313 Specialisti in contabilitate si asimilati

Titlul postului: Contabil

Descrierea postului:
Contabilul este responsabil pentru gestionarea si inregistrarea tuturor tranzactiilor financiare ale companiei. Acesta trebuie sa asigure ca toate documentele financiare sunt in ordine si ca toate tranzactiile sunt inregistrate corect si la timp. Contabilul trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul contabilitatii si sa fie capabil sa lucreze cu cifre si calcule complexe.

Responsabilitati:
- nregistrarea si gestionarea tranzactiilor financiare ale companiei
- Verificarea si reconcilierea conturilor bancare
- ntocmirea si prezentarea rapoartelor financiare
- Calcularea si platile impozitelor si taxelor
- Monitorizarea bugetului si a cheltuielilor companiei
- Colaborarea cu auditorii externi si cu departamentul fiscal
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile fiscale si contabile

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul contabilitatii sau experienta relevanta in domeniu
- Cunostinte solide in domeniul contabilitatii si a reglementarilor fiscale
- Abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa
- Capacitatea de a lucra cu cifre si calcule complexe
- Atentie la detalii si precizie
- Abilitatea de a respecta termenele limita si de a prioritiza sarcinile

Beneficii:
- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Asigurare medicala privata
- Abonament la sala de sport

Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele pentru postul de contabil. n functie de companie si de nevoile sale, acestea pot varia.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 331

  Grupa Minora 331

  Specialisti financiari, matematicieni si asimilati

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

 • COR

  Grupa de baza 3313 Specialisti in contabilitate si asimilati

  Specialistii in contabilitate si asimilatii acestora tin o evidenta a inregistrarilor tranzactiilor financiare ale unei intreprinderi si verifica corectitudinea documentelor si inregistrarilor referitoare la aceste tranzactii.

 • COD

  COD COR 331302 - contabil